Innan månadens slut går Sveriges Ali Yazbeck sin första internationella proffsmatch. Under ett samtal med Kimura delade han med sig av sina tankar om framtiden.

Ali Yazbeck är alltid förberedd för krig

Yazbeck har tagit den svenska proffsscenen med storm under den senaste tiden. Debuten ägde rum i november, 2022, och under 2023 blev det tre matcher på den regionala scenen i Sverige. Yazbeck har tävlat i båda Fight Club Rush, Battle of Botnia och Superior Challenge. Fyra vinster har det blivit. Två via submissions, en via domslut och nu senast en seger via en huvud spark.

Under en intervju med Kimura delar Yazbeck med sig av sina tankar om karriären hittills.

Min proffskarriär hittills är som förväntad. Jag förväntade mig kunna dominera människor på denna nivån utan större problem och det har jag även gjort. Jag vet att mina färdigheter är matchade med personer som har tio eller fler matcher. Med det sagt har jag, inför varje match, varit förberedd på ett krig. Motgångar jag stött på i mina matcher är det som har gett mig självförtroende och inte när jag ”lekt” med mina motståndare. Jag hade hoppats på att ha en till match på mitt record vid detta laget men utöver det så är jag nöjd.

Vidare berättar Yazbeck om hur den kommande matchen i samband med UAE Warriors 47 kom till.

Jag har en oerhört hårt arbetande manager, Mohammed El Jaouni, som via min träningskamrat Ali Taleb, UAE warriors Bantamvikt mästare och PFL Fighter, lyckats skapa goda kontakter nere i Abu Dhabi. Såvitt jag vet, är detta en engångsgrej. Jag har inte skrivit något kontrakt med UAE Warriors.

Yazbeck gick sin senaste match under Superior Challenge 26, som ägde rum i november förra året.

”Jag är för snabb, för stark, för teknisk och för smart”

Nästa helg möter Yazbeck Egyptens Mohamed Mamdooh. Den sistnämnda har gått lite fler matcher än svensken, dock med ett mer varierat resultat. Fem vinster och tre förluster har det blivit. Fyra av vinsterna har kommit via domslut och en via submission.

Jag har en förväntan och en tro. En förväntan på en tuff treronders match med en massa scrambles. Upp och ner mycket, där jag hamnar i dåliga situationer och blir skakad, men lyckas återhämta mig och där min arm blir lyft i slutändan. Vidare finns en tro av att jag har färdigheter som göra att Mohammed kommer se ut som ett fån. Rent objektivt är jag för snabb, för stark, för teknisk och för smart för honom att kunna vinna över mig i konsten av att mixad kampsport.

Yazbeck berättar också om sina förväntningar kring framtiden. En framtid där ett ekonomiskt oberoende via kampsporten ska öppna upp möjligheter för svensken.

Kortsiktiga målet är att vinna matchen den 21:a januari, som ska ta mig ett steg närmare för träna på heltid. Långsiktiga målet är att bli den bästa kampsportaren jag kan bli, resa världen runt och bli ekonomiskt oberoende av pengarna jag tjänar på MMA så jag kan göra saker jag tycker är kul så ofta som möjligt.

UAE Warriors 47 går av stapeln på söndag den 21:a januari och kommer sändas på organisationens hemsida. Galan toppas av en match för welterviktsbältet. Italiens Wisem Hammami (8-1-0) ställs mot Finlands Omran Chaaban (5-1-0)

The post Exklusivt: Obesegrade Ali Yazbeck inför UAE Warriors 47 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela