Under den gångna helgen genomförde Ola Jacobsson äntligen sin efterlängtade proffsdebut. Kimura pratade med talangen efter matchens slut.

Ola Jacobsson efter proffsdebuten på Allstars Fight Night 7

Efter två inställda matchen blev det äntligen dags för Jacobssons professionella debut. Lettlands Dans Bukovskis stod för motståndet och svensken dominerade matchen från start till slut. Segern kom via en triangle choke i matchens andra rond.

Under en intervju med Kimuras Zacharias Dahl berättar Jacobsson hur det kändes inne i buren.

Jag var nervös, men så fort vi började köra så försvinner det. Det är så mycket våld inblandat, men man tänker inte på det. Man fokuserar på att inte bli träffad och att överleva.

Vidare berättar Jacobsson hur matchplanen kontra matchbilden utspelade sig. Med sig som sekond hade han storebror och den respekterade proffsfajtern David Jacobsson.

Planen från början var att rida ut honom så mycket jag kunde och sen gå för ground and pound. Jag har en plan när jag går in, men planen blir inte alltid så. Jag var trött och submission är en enkel utväg. Men jag lyssnar på min coach David och släpper i god tid istället för att jaga och jaga. Därefter fick jag honom.

2021 flyttade båda bröderna Jacobsson upp från Halmstad till Stockholm för att träna på Allstars och satsa på sina MMA-karriärer. Läs mer om den flytten här.

”Det är för tidigt att mötas”

Jacobsson berättar även om skillnaden på att tävla som amatör och proffs. Inom proffs slipper utövare benskydden och tävlar i mindre handskar.

Det gynnar min grappling jättemycket. Generellt är det lättare att glida ut när man scramblar. Det är inte lika lätt att fastna och det gjorde att min grappling var på topp idag.

Den svenska talangen delar också med sig av vad han tar med sig från sin tid som amatör.

Jag tävlade utomlands innan jag började tävla inom svensk MMA. Jag har mött dom bästa tidigt. I Skottland, England, Danmark, Norge. Överallt. Även i Sverige. Jag gör mycket misstag, men jag har utan tvekan varit den bästa amatören när jag dyker upp.

Vad som väntar härnäst för Jacobsson, som tävlade i lättvikt under den gångna helgen, är oklart.

Jag har jagat både Martin (Corney) och Raymond (Johansson) men det vill dom inte. Men nu har jag kommit fram till att jag inte ska gå ner dit än förrän jag gått ner i vikt ordentligt. I 70 kg så vet jag inte. Det blir garanterat någon utomlands.

Det är för tidigt att mötas. Alexander och Ratko ska också gåöver till proffs snart. Men det är lite för tidigt för alla.
Vi kommer möta varandra någon dag.

Läsaren kan kolla in Jacobssons proffsdebut i sin helhet i videon nedan.

The post Exklusivt: Ola Jacobsson efter den lyckade proffsdebuten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela