Under lördagen kliver Johanna Persson in i ringen för att kämpa om en världsmästartitel. Kolla in Kimuras intervju med svenskan här nedan.

Johanna Persson ’Det känns fantasiskt’

Idag, lördag, står Gävle Muay Thais storstjärna Johanna Persson inför sitt livs utmaning när hon möter den obesegrade brittiskan Alex Rose. Detta i en kamp om världsmästartiteln i ISKA. Matchen går i 50.5 kg-klassen. Fajten äger rum på CFS 19 i anrika York Hall, i London. Persson, som har ett imponerande matchfacit på 27-7 och titlar som Nordisk WMC-mästarinna samt svensk mästarinna, kommer från en färsk seger på Allstars Fight Night 6 mot Magdalena Pircher. Rose, med ett perfekt record på 10-0, står nu mellan Johanna och det eftertraktade ISKA-bältet.

Vi på Kimura fick möjligheten att prata med Johanna inför titelmatchen och höra hennes strategi för att spräcka sin motståndares obefläckade matchfacit. Därefter vill hon ta hem titeln till Gävle och Sverige.

Hur har ditt fight camp gått inför den här matchen? Har allt gått enligt planerna?

Fight campat har varit toppen! Jag kliver egentligen aldrig ur ett fight camp utan vi ser alltid till att vara redo! Men senaste 8 veckorna har vi tränat inför denna fight och vi har krigat på.

Kan du berätta lite om din träningsrutin och vilka specifika områden du har fokuserat på inför mötet med Alex Rose?

Jag tränar 11-12 pass i veckan och inför Rose eller egentligen vem som helst så fokuserar vi på att mina styrkor ska bli starkare men också täppa till luckor som finns. Det finns alltid saker att jobba på men man kan bara förbereda sig till en viss gräns sen får man lita på arbetet som gjorts.

Hur känns det att ha möjlighet att slåss om ISKA-världsmästartiteln?

Självklart känns det fantastiskt! Det var absolut nästa steg i min karriär och ett av mina mål för året. Alex Rose har ett imponerande record på 10-0.

Hur ser du på henne som motståndare och vad tror du kommer att bli nyckeln till seger?

Hon är en intressant fighter och kör på sin grej som fungerat hennes senaste matcher. Hon är rankad 1:a i Storbritannien och jag vill möta dom bästa. Nyckeln till seger kommer vara att implementera mitt game och stå fast vid det.

Med sig som sekond har Persson sin coach. David Lehnberg.

’Det kommer bli en intressant höst!’

Hur förbereder du dig mentalt för en så stor match? Har du några specifika ritualer eller tekniker för att hålla dig fokuserad och lugn?

Ta en dag i taget och försöka lägga fullt fokus på den, vara närvarande i vad som sker just där och då. Inte tänka för mycket framåt på vad som ska ske.

Du har nyligen vunnit på Allstars Fight Night 6 mot Magdalena Pircher. Hur har den segern påverkat ditt självförtroende inför den här titelmatchen?

Det som har varit har varit. Oavsett vinst eller förlust får man alltid med sig saker att jobba på inför nästa fight och det är det jag tagit med mig från den matchen!

Hur balanserar du din träning och ditt personliga liv, särskilt när du förbereder dig för en så viktig match?

Detta är mitt liv och det som har mitt fokus just nu. Jag älskar det här och försöker njuta av resan också. Allt annat får komma lite åt sidan men allt har sin tid tänker jag.

Om du vinner ISKA-bältet, vad blir ditt nästa mål? Finns det någon annan motståndare eller titel du siktar på efter denna match?

Jag har en del saker i pipen som är riktigt spännande. Det kommer bli en intressant höst.

Perssons titelmatch mot Alex Rose kan ni se på Hitman Fight League TV  med start klockan 14.00 svensk tid.

The post Exklusivt: Sveriges Johanna Persson inför titelmatchen på ISKA appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela