Kommande helg så möts Tyson Fury och Oleksandr Usyk. Tungviktarna gör upp i en utav största boxningsmatcherna genom tiderna. På kortet så fightas också svenske boxaren Robin Safar.

Svenske Robin Safar fightas på storgalan

Kimuras Simon Tingberg fick en intervju med Safar som befann sig i Bulgarien inför avfärd till Saudiarabien där den kommande matchen äger rum. Där han möter Sergey Kovalev. I Bulgarien tränar han med tungviktsboxaren och nära vännen Kubrat Pulev berättar han.

Jag befinner mig i Bulgarien och förbereder mig. Tränar med min gode vän Kubrat Pulev. Det är bra här och jag får bra sparringpartners och framförallt så vänjer jag mig vid tidsskillnaden från USA där jag bor.

Kubrat Pulev har tidigare utmanat Anthony Joshua om världsmästarbältet.

Uppvuxen i Stockholm

Robin bor och tränar normalt i Las Vegas men berättar att han är uppvuxen i Stockholm där han började med boxning.

Jag är uppvuxen i Stockholm i förorten Visätra i Flemingsberg. Jag bor nu i Las Vegas där jag är pappa till två barn och boxas på heltid. Flyttade hit för sex år sedan. Innan dess så tränade jag på Sweden Top Team. Jag valde att flytta till Las Vegas för att jaga drömmen om att boxas på högsta nivån.

Svensken är obesegrad med ett record på 16-0.

”Tror inte på boxning i Sverige”

Robin flyttade till Las Vegas för att fightas på den högsta nivån. På frågan om sportens framtid i Sverige så är han skeptisk berättar han.

Ledsen jag tror inte på boxning i Sverige. Jag vet inte det känns inte som att någon engagerar sig i det. Vi har bra boxare i Sverige, men det finns ingen plattform.

I Sverige så finns boxningsorganisationen APB Fight Night.

”Jag tror på gud”

Safar kliver in i matchen mot Kovalev som obesegrad. På frågan om faktumet att han är obesegrad sätter extra press så är svaret nej. Han förtydligar att han är troende och att allt sker utav en mening.

Nej det spelar ingen roll för mig. Jag tror på gud ! Oavsett vad som händer så sker det utav en mening. Allt som sker har sin mening.

Däremot så betonar han att han känner sig självsäker och tror på seger.

Jag kommer avsluta honom. Tror på avslut i den sjätte eller sjunde ronden. Jag har mer verktyg i verktygslådan.

Motståndaren Kovalev har ett record på 35-4-1 och har tidigare förlorat mot Cannelo Alvarez.

En av dom största boxningsmatcherna i historian

Huvudmatchen är ett tungviktsmöte mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk. Flera mästarbälten står på spel och fighten i sig är en utav dom största boxningsmatcherna genom tiderna. Svensken berättar att han ser fram emot att fightas på ett sådant stort kort.

Jag är inte nervös alls. Snarare tvärtom. Jag ser fram emot det. Jag är confident och excited.

Om han har en vinnare mellan dom två i huvudmatchen så lutar det lite åt Usyk menar Robin.

Det är väl 50/50. Men tror nog kanske lite mer ändå på Usyk särskilt eftersom Fury såg ut som han gjorde sist.

Tyson Fury kommer senast från en seger genom delat domslut mot MMA-fightern Francis Ngannou.

Synen på kändisfighter

I boxningsvärlden så har flertalet kändisar och MMA fighter gått högprofilerade matcher. I en tidigare intervju med boxningspionjären Luis Lagerman så betonade denne att sådant är bra för sporten. Något om Safar håller med om säger han.

Jag håller med Lagerman. Helt klart ! Det är bra att folk får upp ögonen för boxningen.

Youtubern Jake Paul möter boxningslegenden Mike Tyson i juli.

Safar avslutar intervjun med en hälsning till fansen.

Vill ni se riktigt bra boxning så se till att titta på min match nästa helg !

På sina sexton segrar så har svensken avslutat i hela tolv matcher.

Kolla in hela galan med Robin Safar på DAZN

Sändningen drar igång 18:00 den 18:e maj. Galan sänds exklusivt som PPV hos DAZN till en kostnad av 230 SEK. Här kan läsaren kolla på den historiska galan.

The post Exklusivt: Sveriges Robin Safar om fajten på Fury vs Usyk appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela