Nyheter


Favoriten på Zone Pro League 5: ”Nu har jag slagit alla som finns att möta i Sverige”

Publicerat april 4, 2023

By Lisa Melin Johansson

På Zone Pro League 5 fick vi se den största superfighten mellan två kvinnor inom organisationen någonsin: Irene Forssell Nilsson vs. Angela Mamic. Ett tungviktsmöte som kom att anses kvällens bästa av många i publiken.

För Maximum Sports berättar Forssell Nilsson, som stod som vinnare via enhälligt domslut, om upplevelsen av proffsdebuten.  

Fotograf: Björn JohanssonAtt Irene Forssell Nilsson trivdes i rampljuset rådde inget tvivel om, och som åskådare var det svårt att inte smittas av hennes glädje i buren. Detta trots att hon vanligtvis håller sig lite i skymundan, och för den breda massan har varit en doldis fram tills vinsten på SM i thaiboxning hösten 2022.

-Zone Pro League är en proffsgala, folk betalar för underhållning. För mig var det inte högsta prio att vinna, utan att publiken skulle bli underhållen. Då får man lägga ödmjukheten lite åt sidan, vilket jag gjorde. Jag gick in i buren som en annan person – den kaxiga utmanaren. Det var så jag peppade mig själv inför matchen, och det funkade, jag kände väldigt lite nervositet inför matchen. Jag var ett lejon, redo att kasta mig över mitt byte.

Läs mer: Från doldis till trippelmästare: stjärnskottet om guldmedaljerna, att vara äldst inom sporten och om de stundande utmaningarna!

Matchen inleddes med riktigt intensiva slagväxlingar där de båda boxarna fick in rejäla träffar på varandra. Allt eftersom skapade Irene det utrymme hon ville ha, och kunde använda sig av sin längd.

– Jag följde den plan som jag och min coach Tamer tränat på. Vi har drillat väldigt många vänster overhands, vänstersparkar och pushkicks (Irene är vänsterhänt, reds. anm.) Jag skulle hålla distans och utnyttja mitt övertag på 8 cm, och det kan man nog lugnt säga att jag lyckades med.

Efter det fartfyllda mötet är förhoppningen stor både hos Irene och publiken att vi snart får se henne på fler proffsgalor. Att hitta lämpliga motståndare är dock en utmaning i sig, och hon hoppas därför på internationellt motstånd framöver.

– Att gå proffsmatch är bland det roligaste jag varit med om, och helt klart något jag vill fortsätta med. Jag hoppas innerligt att arrangörer och matchmakers letar utåt i världen efter nya motståndare till mig. Nu, efter det från mitt håll verkligen efterlängtade mötet med Angela, har jag mött och slagit alla som finns att möta i Sverige.

Läs mer: Svensk Thaiboxning 2023: Matcher, Schema, Rykten

Näst på tur är VM i thaiboxning som går av stapeln i Bangkok om endast en månad. Irene Forssell Nilsson går in i turneringen med bästa möjliga självförtroende.

– Mitt självförtroende har växt kopiöst efter matchen på Zone Pro League. Angela är en mycket tuff motståndare, efter den här vinsten kan inget stoppa mig från att bli världsmästare.

Maximum Sports önskar Irene Forssell Nilsson stort lycka till på VM och ser fram emot att få se henne på proffsscenen inom en snar framtid!   

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

ANNONS

Inlägget Favoriten på Zone Pro League 5: ”Nu har jag slagit alla som finns att möta i Sverige” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela