Den 7 september kommer Norges Zelim Zubairaev att äntra fiendens territorium då han tar sig an Nabbe Malki på FCR 21.

Det markerar Zubairaevs fjärde match på under ett år, och han är nu ute efter att förlänga sin vinstsvit till 5-0. Att få en match har dock inte varit helt enkelt för Zubairaev, då han säger att han behövt ta till okonventionella metoder för att fixa matcher.

Till MaximumSports.se berättar Zubairaev att han inte vet mycket om Malki, men att han är glad över att få chansen att tävla på FCR på nytt.

– Jag vet inte mycket om honom, men det ser ut som att han är en bra fighter. Jag är glad att få köra mot honom. Det har varit jättesvårt att hitta en motståndare till mig. Jag sitter själv på sociala medier och skriver till folk, frågar om de vill slåss mot mig. Det är inte roligt! Men så länge jag får slåss mot någon så är allt nice.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

MISSA INTE

Dana White: ”Power Slap kommer att bli större än UFC”
Jiri Prochazka kommenterar tuffa knockoutförlusten
VIDEO: Se ”Machete” Qambari försvara titeln – på 55 sekunder!

FCR 21: Zelim Zubairaev vs Nabbe Malki

Det blir andra gången som Zubairaev tävlar i FCR, då han gjorde sin debut på FCR 19 i februari 2023. Han besegrade då Mika Kallio via knockout i första ronden, och det är något han siktar på att göra även mot Malki.

– Jag kommer göra allt för att vinna den här matchen. Jag tror inte att matchen ens kommer att gå till den andra ronden. Det kommer att bli ett avslut, hundra procent! Jag hoppas verkligen att Nabbe kliver in i buren med mig och vi kan ha en galen match.

MMA är fortfarande olagligt i Norge, något som har tvingat Zubairaev att lämna landet för att tävla. Han har hittills hunnit tävla i Luxemburg, Sverige och nu senast på Malta. Han säger dock att den norska MMA-scenen är på väg i rätt riktning och att han själv fått mycket stöd för sin dröm att tävla i UFC. Han tror att det inte kommer att dröja längre än till 2025 innan han gör sin debut i oktagonen.

– Det ser positivt ut. Random folk börjar känna igen mig mer och mer. De vill ta bilder med mig och frågar och snackar om när jag ska in till UFC. Det är skönt, riktigt skönt! Jag blir mer motiverad och får in massa energi. Jag har fans överallt. Många har sagt till mig att de ska komma och stötta mig. Jag kommer att bli glad över att se dem alla där. Jag ska göra mitt allra bästa!

– Jag planerar gå så många matcher som möjligt innan 2024 är slut. 2025 kommer jag att vara i UFC!

Än så länge har följande matcher utannonserats inför FCR 21 den 7 september:

Weltervikt: Zelim Zubairaev vs Nabbe Malki
Weltervikt: Theodor Berggren vs Moe Ahmadi

The post FCR 21-aktuella Zelim Zubairaev: ”2025 kommer jag att vara i UFC!” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela