Nyheter


FCR siktar på ny målgrupp med invägningar: ”Ett stort steg”

november 3, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik ”Cinnamon” PerssonSvensk kampsport håller onekligen en hög klass, men att nå ut till en ny publik kan vara en stor utmaning med tanke på den ålderdomliga stigman som finns kring kampsport i Sverige. Nu hoppas Fight Club Rush (FCR) på att nå ut till en bredare publik efter en inbjudan om att hålla de ceremoniella invägningarna för nästa event på Erikslund Shoppingcenter! 

Medan svensk MMA och kampsport fortfarande kämpar för ett större erkännande hos mainstreammedia och sportsfans så är det onekligen ett positivt tecken att Erikslund Shoppingcenter aktivt sökte upp och bjöd in FCR.

Detta sker fredag den 24 november, vilket faller in på Black Friday, inför FCR 18 lördag den 25 november. 

Förhoppningen är att locka nya fans till det kommande eventet, berättar FCR-promotor Zlatko Ostrogonac för Maximum Sports. 

– Det är kul att vi får hålla invägningarna i ett av Sveriges största shoppingcenter, det är ett stort steg i promotion av MMA, det ger folk som inte har koll på MMA en inblick i svensk kampsport, säger Ostrogonac.

– Med tanke på tidigare invägningar och intresset vi har där plus att vi ska göra detta på den största scenen under Black Friday så lär det komma mycket folk på invägningen och förhoppningsvis kan vi nå ut till nytt folk och framtida fans. Vi tackar Erikslund för att de vill ha oss där.

Den regerande flugviktsmästaren Jonny Touma kommer i huvudmatchen på FCR 18 att försvara sin titel mot Göteborgsfenomenet Renato Vidovic. Dessutom återvänder Andreas ”Bane” Gustafsson efter blodbadet på FCR 16 för ett möte med den österrikiske veteranen Dominic Schober.

Matchkortet och den senaste matchannonseringen kan ses här

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Flera galor lockar med nya koncept 

2023 verkar vara året då svenska kampsportsgalor provar nytt för att nå ut till en bredare marknad. 

Förra månaden anordnade Muay Thai for Life välgörenhetsgalan Unite Against Cancer i samarbete med Cancerfonden och bjöd på uppträdanden från stora artister som B Baby och A36. Ett stort antal svenska influencers och kändisar var på plats, vilket talar för den önskade effekten. 

Allstars Fight Night (AFN) höll tidigare i år en kändismatch i B-klass-MMA mellan ”Megic Mike” och ”Ralle Ralz” som lockade ett stort antal yngre fans till galan. ”Megic Mike” återvänder dessutom på AFN 4 i december för att möta Love Island-stjärnan Jaffa Kundo

Superior Challenge har tidigare siktat på liknande koncept genom att hålla invägningarna för vissa galor i samband med Fitnessmässan i Stockholm. 

Det råder inget tvivel om att svensk kampsport håller toppklass. Nu gäller det bara att ingjuta en större acceptans och vördnad hos de som ännu inte anammat svenska fighters på samma sätt som andra svenska atleter. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Kommer du se invägningarna för FCR 18 på Erikslund Shoppingcenter? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget FCR siktar på ny målgrupp med invägningar: ”Ett stort steg” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela