Sverigebaserade Felipe Lima tog MMA-världen med storm när han gjorde sin UFC-debut på UFC Saudi Arabia den 22 juni.

Han tog en tuff match i en högre viktklass på kort varsel och lyckades avsluta Muhammad Naimov, som hade en vinstsvit på sex raka och tidigare inte hade förlorat i UFC. För sin insats blev Lima vida hyllad och UFC gav honom en bonus på över en halv miljon kronor efter galans slut.

Nu har ”Jungle Boy” Lima redan nästa match på gång då han och hans team siktar på UFC Paris den 28 september. När Lima gästade Käftsmällspodden delade han med sig av sin fightermentalitet och sin nästa match i UFC. Enligt Lima valde han att ställa in sin resa till Brasilien för att kunna vara redo för galan i den franska huvudstaden.

– (Det gäller att) inte sluta, bara gå fler matcher och kämpa och kämpa, sade Lima på Käftsmällspodden. Det är vad vi ska göra, bara vänta på matchen och vara redo. Jag är nästan 100% säker på att de kommer att ge oss Paris. De har några bra bantamviktare där. Ett par bra namn. Det är tolv veckor kvar till match. Jag vill fortsätta att vara aktiv.

MISSA INTE

Amir Malekpour: ”Jag ser fram emot att ta bältet hem till Sverige!”
EXKLUSIVT: Amir Malekpour slåss om titeln i Cage Warriors!
Alexander Lööf blir utmanad av Cage Warriors-mästaren!

UFC Paris med Felipe Lima?

Trots att Lima besegrade Naimov i fjäderviktsklassen tänker han tävla i bantamvikt framöver. Med en vinstsvit på tretton raka och en strålande UFC-debut finns det många möjligheter för Allstars-representanten ”Jungle Boy”.

Lima tror att han redan har det som krävs för att slåss i topp 10 av viktklassen och med tanke på hans bakgrund och debut kan han åtminstone landa någon i topp 15. Där finner vi namn som den före detta UFC-mästaren Dominick Cruz och Umar Nurmagomedov. Så här ser bantamviktsrankingen ut för tillfället:

Bantamviktsmästare: Sean O’Malley

Merab Dvalishvili
Cory Sandhagen
Petr Yan
Marlon Vera
Henry Cejudo
Deiveson Figueiredo
Song Yadong
José Aldo
Rob Font
Umar Nurmagomedov
Kyler Phillips
Mario Bautista
Dominick Cruz
Jonathan Martinez
Pedro Munhoz

Flera matcher är redan klara men en match mot någon som Pedro Munhoz eller Jonathan Martinez vore ingen omöjlighet för Lima. Såhär ser UFC Paris ut för tillfället:

Lättvikt: Renato Moicano mot Benoît Saint Denis
Fjädervikt: William Gomis mot Joanderson Brito
Bantamvikt (damer): Germaine de Randamie mot Nora Cornolle
Bantamvikt (damer): Ailín Pérez mot Dariya Zheleznyakova

The post Felipe Lima om nästa UFC-match: ”Nästan 100% klart” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela