–  Den här artikel är skriven i samarbete med Unibet –

Under lördagseftermiddagen smäller det i Uppsala. Den Västeråsbaserade organisation besöker staden för första gången och Fight Club Rush 17 levererar ett fullspäckat kort. 

Fight Club Rush toppas av en titelmatch i flugviktsdivisionen

Nedan följer en matchgenomgång för alla matcher som Unibet anordnar spel på. Vi börjar med den första matchen och tar oss successivt mot huvudmatchen. Längre ner i artikeln hittar läsaren ett fullständigt matchkort, samt tider och sändningsinformation för eventet.

”Robinson Erik” Wahrolén redo för proffsdebut mot Ibrahim Milli

”Robinson Erik” Wahrolén (0-0-0) går proffsdebut efter tre raka vinster som amatör. För motståndet står hemmafightern Ibrahim Milli (0-0-0). Även han går sin första proffsmatch inom MMA. Wahrolén har en bakgrund inom grappling och BJJ och det är även där som halvbrassen skördat störst framgångar inne i buren. Milli är en mer allround fighter, men blev avslutad via en rear-naked-choke av Ratko Tomic i december, 2021. Unibet ser Wahrolén som en relativt klar favorit till 1.47 gånger insatsen tillbaka. Underdogen Milli ger 2.50 gånger pengarna tillbaka.

Undertecknad håller Wahrolén som favorit och misstänker ett avslut via submission i matchens andra eller tredje rond.

Efterlängtat returmöte när Nina Back och Josefine Modig proffsdebuterar mot varandra

Ett par efterlängtade proffsdebuter mellan två hajpade talanger. Dessutom ett returmöte. De båda utövarna ställdes mot varandra  i september, 2021. Då tog Josefine Modig (0-0-0) hem en jämn men rättvis vinst över Nina Back (0-0-0) via enhälligt domslut. Båda utövarna har bärgat hem medaljer i mästerskap som arrangerats av IMMAF. Modig ett World Cup-guld och Back en medalj i samband med Oceania Open Championships. Modig tog hem en snygg vinst mot Janika Antinmaa i samband med Fight Club Rush 12 och Back har besegrat namn som Millie Eriksson och Bezan Mahmudi.

Både är allround fighters, men Modig har jobbat mycket på sin grappling sedan flytten till Norge och respekterade Wulfing Academy.

På kanvasen kommer Back att få de svårt i helgen, men samtidigt kanske Modig är ringrostig när det kommer till stående striking?  Ett vinnarspel på Modig ger 1.52 och motsvarande spel på Back ger 2.38. Undertecknad ser det som en pick-em match där båda utövarna har lika stor chans att vinna. Möjligen att Modigs vinst i deras första möte svänger över pendeln något till Modigs favör.

Dimitris Dimitriadis debuterar mot Raymond Johansson

Proffsdebuterande Dimitris Dimitriadis  (0-0-0) tar sin an Raymond Johansson (0-0-0), som går sin andra proffsmatch. Johansson besegrades av Djaba Murtazaliev (1-1-0) i samband med Fight Club Rush 16. Båda utövarna har synts till på den svenska amatörscenen och där har båda varvat vinster med förluster.

Det är alltid svårt att förutse två matcher mellan fighters som kliver upp till proffsscenen. Att fightas som amatör är någ0nting annat och en förlust påverkar inte lika mycket som i en proffskarriär. Undertecknad misstänker att vi kommer få en en match där stående striking och grappling blandas vilt. Det känns som att fighten kommer sluta i ett jämnt domslut.

Även oddsbolagen ser den ovanstående matchen som en jämn sådan. Det ser ut som att Dimitradis kommer kliva in i buren som en knapp favorit med oddsen 1.78 bakom sig. Ett motsvarande spel på Johansson ger 1.98 gånger pengarna tillbaka.

Vems nolla ryker? Ali Yazbeck ställs mot Kevin Osorio i Uppsala

Två obesegrade fighters i form av Ali Yazbeck (2-0-0) och Kevin Osorio (1-0-0) kommer drabba samman med varandra i Uppsala. Båda är tuffa och har ställts mot farliga motståndare under deras karriärer. Både amatör- och proffs inräknat. I den sistnämnda kategorin har dock Yazbeck imponerat mer och mot tuffare motståndare.

Undertecknad ser Yazbeck som en favorit till att ta hem segern i den här matchen. Han är offensivare och har mer av en killerinstinct än sin motståndare. Han kan avsluta både stående och på kanvasen och undertecknad misstänker att vi inte kommer få se en tredje rond i den här matchen.

Unibet håller också Yazbeck som favorit till 1.63 gånger insatsen tillbaka.  Till den som tror på Osorio erbjuds odds till 2.15 gånger pengarna tillbaka.

Hajpade talangen Martin Corney tar sig an Finlands Waltteri Häkkinen i proffsdebuten

Den hajpade talangen Martin Corney tar klivet över till proffsscenen. 23-åringen har gått på som tåget under sin amatörkarriär och har visat på fin avslutningsförmåga. Han utgår från Pancrase i Stockholm och har tränat nära med den tidigare ONE Championship-mästaren Zebaztian ”The Bandit” Kadestam. Det kommer bli en minst sagt tuff uppgift för Finlands Waltteri Häkkinen. Den sistnämnda kliver dock in i buren med två raka vinster och avslut.

Utifrån vad undertecknad har sett av Häkkinen så håller Corney en högre nivå både när det kommer till stående striking och grappling. Jag har svårt att se vad Häkkinen skulle kunna hota med. Så länge Corney lyckades undvika debutnerverna och fastna i en tidig submission bör vinsten vara hans.

Unibet håller också Corney som favorit till 1.47 gånger insatsen. Ett rakt vinnarspel på den finländske avslutaren ger 2.50 gånger pengarna tillbaka.

En av årets mest efterlängtade debuter när Arlind Berisha tar sig an Umeås Mustafa Atrakchi

Under lördagseftermiddagen kommer vi få se en av årets mest efterlängtade proffsdebuter  på europeisk mark. I alla fall enligt undertecknad. Den norgebaserade Arlind Berisha (0-0-0) tar klivet över till proffsscenen. Berisha har tagit hem guld i IMMAFs World Cup och tagit hem dubbla bälten i Cage Warriors amatörorganisation. Det kommer bli en minst sagt tuff kväll i buren för Umeås Mustafa Atrakchi (0-0-0). Den sistnämnda var inbokad för sin proffsdebut i samband med Battle of Botnia 7. Den matchen ställdes dock in.

Berisha är kortets största favorit, vilket är helt berättigat enligt undertecknad. Jag ser en stående fight framför mig där Berisha kommer hitta distansen bra till sin motståndare. Den norgebaserade fightern är väldigt teknisk när det kommer till sparkar och behärskar både de grundläggande sparkarna, så väl som lite mer kreativa tekniker och offensiv. Undertecknad misstänker att Berisha kommer ta hem samtliga ronder och ta Atrakchi till ett domslut.

Unibet ger Berisha 1.33 gånger insatsen tillbaka för en vinst. Ett motsvarande spel på Atrakchi ger 3.05 gånger pengarna.

Nabbe Malki vill tillbaka till vinstkolumnen när Maycon James står för motståndet under Fight Club Rush 17

Nabbe Malki (1-1-0) återvänder från den tuffa knockoutförlusten och kommer ställas mot sin mest erfarna motståndare hittills. Stockholmsfightern kommer möta Brasiliens Maycon James (6-3-0). Malki är duktig stående, även om han blev avslutad via slag i sin senaste match. Vi har inte sett så mycket av hans markgame i skrivandes stund, vilket är lite oroväckande om man tar en närmare titt på lördagens motståndare. James har nämligen fått fyra av sina vinster via submissions.

Erfarenhet är en underskattad merit inom MMA och James nio matcher är betydligt fler än Malkis två. Att vi dessutom har väldigt lite information om Malkis förmågor när det kommer till grappling kan bli problematiskt.

Unibet ser Malki som en storfavorit till 1.38 gånger insatsen tillbaka. Det är på tok för låga odds enligt mig. Motsvarande spel på James ger 2.80 gånger insatsen tillbaka.

Moein ”Moe” Ahmadi hoppar in med kort varsel för att ta sig an Daniel Karlsson

Moein ”Moe” Ahmadi (4-5-0) tog Christopher Bajos plats när den sistnämnda hoppade upp en placering på kortet för att rädda den delade huvudmatchen. Daniel Karlsson (2-1-0) står för motståndet. ”Moe” har blandat vinster med förluster, men står alltid för underhållande matcher. Faktum är att samtliga av karriärens nio matcher har resulterat i avslut. Karlsson blev nyligen avslutad via en submission i första ronden under sin debut i Cage Warriors. Dessförinnan hade han plockat hem två raka vinster på den nationella scenen.

Ahmadis väg till seger är att få ner Karlsson på kanvasen och hitta en avslut via submisssion. Karlssons väg till seger är att hålla fighten stående och ta match till ett domslut eller knocka Ahmadi. Här misstänker undertecknad att Ahmadis erfarenhet kommer spela roll och ser det som otroligt att Karlsson kommer lyckas hålla kvar fighten i stående positioner. Det som talar för Karlsson är att matchen kommer gå i 80 kg catchvikt och den sistnämnda kommer vara den större fightern inne i buren.

Unibet håller dock Ahadi som underdog. Ett vinnarspel på honom ger 2.15 gånger insatsen tillbaka och ett motsvarande spel på Karlsson ger 1.63 gånger insatsen tillbaka.

Nytt blodbad när Toni Lampinen möter Christopher Bajo?

I den delade huvudmatchen återvänder en av kombattanterna från ”Blodbadet i Västerås” i form av Finlands Toni Lampinen (8-5-0). Han ställs mot den ovannämnda Bajo (3-2-0). Lampinen ser sällan domarsiffrorna efter en match och endast 2 av 13 matcher har gått till domslut. Han är inte rädd för att utbyta slag med sina motståndare, vilket båda kan löna och straffa sig. Bajo är en thaiboxare som visar prov på fin teknik när det kommer till grappling inne i buren. Han har faktiskt fler avslut via submissions än via slag inne i buren. Just teknik tror underskattad kommer bli en avgörande faktor i samband med den delade huvudmatchen för Fight Club Rush 17.

Bajo är för teknisk för att låta sig dras in i ett blodigt krig, där den ena till sist lyckas locka den andra. Undertecknad hävdar dessutom att Bajo har flera möjligheter till seger i samband med fighten. Varken en vinst via submission, slag eller domslut hade förvånat.

Med tanke på ovanstående faktorer anser undertecknad att Bajo borde vara favorit inför matchen och inte en ganska kraftig underdog. Unibet ger 2.88 gånger insatsen tillbaka på Bajo och 1.37 gånger pengarna tillbaka på favoriten Lampinen.

Tar Renato Vidovic eller Jonny Touma hem bältet under Fight Club Rush 17?

Huvudmatchen är riktigt spännande på förhand och två topprankade flugviktare ställs mot varandra. Unibet ser fighten som en jämn sådan. Ett rakt vinnarspel på Renato Vidovic (4-1-0) ger 1.82 gånger insatsen tillbaka och motsvarande spel på Jonny Touma  (5-2-0) ger 1.86 gånger pengarna tillbaka.

Undertecknad delar Unibets bedömning att den ovanstående fighten är väldigt jämn på förhand. Båda utövarna är vältränade inom både striking samt grappling och är dessutom svåra att avsluta. Vidovic har tagit hem fyra raka vinster och Touma kunde mycket väl varit 6-1-0 i sin professionella karriär. Han  var på väg att vinna sin match under UAE Warriors 37, tidigare i år, när han skickade iväg en otillåten teknik i matchens tredje rond och diskvalificerades.

Det finns dock ett par faktorer som talar för den sistnämnda. Touma är lite mer offensiv än Vidovic och han har ställts mot tuffare motstånd i sin professionella karriär. Han är troligtvis revanschlysten efter sin snöpliga förlust senast och är nu sugen på att erövra ett bälte. Vidovic återvänder för första gången sedan den brutala ögonpetningen och ska vara återställd.

Sändningsinformation och tider

Galan äger rum på Fyrishov i Uppsala. Underkortet inleds 15:15 på Aftonbladet + och huvudkortet förväntas starta 18:00. Huvudkortet sänds i vanlig ordning exklusivt på UFC Fight Pass.

Här kan läsaren hitta biljetter inför den kommande galan.

Fight Club Rush 17: Preliminärt matchkort

Huvudkort (UFC Fight Pass)

Renato Vidovic vs Jonny Touma (titelmatch i flugvikt)
Toni Lampinen vs Christopher Bajo (catchvikt)
Moein ”Moe” Ahmadi vs Daniel Karlsson (80 kg catchvikt)
Nabbe Malki vs Maycon James (80 kg catchvikt)
Arlind Berisha vs Mustafa Atrakchi (lätt tungvikt)
Martin Corney vs Waltteri Häkkinen (fjädervikt)

Underkort (Aftonbladet +)

Ali Yazbeck vs Kevin Osorio (catchvikt)
Dimitris Dimitriadis vs Raymond Johansson vs  (fjädervikt)
Nina Back vs Josefine Modig (stråvikt)
Erik Wahrolén vs Ibrahim Milli (lättvikt)
Viktor Mangs vs Randy King Fungula (lättvikt, A-klass)
Pasha Tarzi vs Benjamin Mosavi (mellanvikt A-klass)
Arsen Tuagnov vs Morad Muhyaddin (bantamvikt A-klass)

 

The post Fight Club Rush 17 – Genomgång av matcher, odds och tider appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela