Två av Sveriges största och mest aktiva organisationer i form av Fight Club Rush och Battle of Bottnia har inlett ett unikt samarbete.

Fight Club Rush och Battle of Botnia i nytt samarbete – ’Vill inte begränsa utövarna’

Det finns fler svenska organisationer som arrangerar proffsgalor inom MMA än någonsin tidigare. Två av dessa är Fight Club Rush och Battle of Botnia. Den förstnämnda har arrangerat 20 event sedan 2017. Den senaste galan ägde rum på ABB Nord Arena i Västerås. Då klev Cage Warriors Tobias Harila in i buren för en huvudmatch mot Georgiens Levan Kirtadze. Svensken tog hem segern via majoritetsdomslut. Battle of Botnia är en nygammal bekantskap som har anordnat fyra galor sedan 2023. Det senaste eventet ägde rum den 8:e juni i Luleå. I samband med galan fick vi, bland annat, se namn som Daniel Karlsson och Nina Back bygga på sina vinstsviter. Här kan läsaren ta del av Kimuras exklusiva intervju med Back efter vinsten.

Arrangörer från Battle of Botnias befann sig i Västerås för Fight Club Rush 20. Arrangörer från Fight Club Rush reste upp till Luleå för att bevittna Battle of Botnia 10. Nu har de båda organisationerna inlett ett samarbete med varandra.

Organisationerna har tagit fram ett nytt kontrakt där fajter kommer få tillåtelse att tävla i både Fight Club och Battle of Bottnia. Det berättar Zlatko Ostrogonac  från Fight Club Rush för Kimura.

Fight Club Rush och Battle of Botnia  kommer göra ett samarbete. Vissa fajters kommer via signa på multi-fight deals. Om det är någonting som dom är intresserade av och som vi är intresserade av att göra.

Vidare berättar arrangören att fajters som skriver under det ovannämnda kontraktet fortfarande kommer få tillåtelse att tävla i organisationer utanför Skandinavium.

Det är kontrakt som är exklusiva i Skandinavien. Det innebär att fajters som befinner sig under dessa kontrakt fortfarande kommer kunna gå matcher i andra regioner utanför Skandinavien. Då som enstaka matcher. Detta för att inte begränsa utövarna.

Ostrogonac menar även att det kommer vara positivt för utövarna att känna till sin lön och ekonomiska ersättning oavsett vilken av organisationerna man väljer att gå match i.

’Inga andra arrangerar så många galor’

Med organisationernas nuvarande aktivitet i åtanke kommer det finnas gott om tillfällen för fajters som skriver på detta kontrakt att kliva in i buren.

Det här gör vi för att vi gemensamt anordnar åtta event om året. Inga andra aktörer inom Skandinavien arrangerar så många galor inom ett kalenderår. Vi kan erbjuda ordentliga plattformar på riktiga event. Alla fajters som går match på Fight Club Rush kommer inte befinna sig under dessa kontrakt, men en hel del utövare kommer få det här gemensamma erbjudandet.

Battle Of Botnia 11 kommer äga rum i Skellefteå den 7:e september. Fight Club Rush 21 går av stapeln samma datum i Stockholm.

The post Fight Club Rush och Battle of Botnia inleder unikt samarbete appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela