Nyheter


Finska världsmästaren Iiris Nihti inför Sverigedebuten: ”Hon blir inga problem”

Publicerat 18 september, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUnder årets MMA-VM trädde finskan Iiris Nihti fram som en av finalisterna i damers lättvikt och ställdes mot den hajpade britten Izzy McGaughey. Det blev ett tufft krig sam gick alla ronderna ut men i slutändan kunde Nihti utnämnas som segrare och därmed världsmästare. 

Nu är finskan klar för Allstars Fight Night (AFN) 3 den 30 september och kommer att ställas mot norska Ieva Kupca – som säkrade en imponerande seger över Jennifer Ankerud på AFN 2 förra månaden. 

Nihti är väl medveten om vad hennes motståndare har att erbjuda på fötterna men är självsäker inför mötet med ett starkt behärskande av alla MMA:s aspekter. 

– Jag vet att hon är en kickboxare och har troligtvis tränar thaiboxning också, berättar Nihti för Tobias Lindqvist från Maximum Sports systersida Frontkick.online. Hon [Kupca] har tävlat i AFN innan och detta är hennes andra MMA-match någonsin. Hon är en bra stående fighter, dominerade Jennifer Ankerud ganska väl, hon har bra raka slag men detta är MMA så vi får se. 

– Jag är ganska säker på att hon är större än mig, men det blir inga problem!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Svenskarna är bra på att göra MMA-events!”

AFN 3 blir det första svenska MMA-eventet som Nihti har tävlat på – men inte det första hon varit på. 

Under senare tid har det skett ett tydligt utbyte av talang mellan Sverige och Finland vare sig det gäller träning eller matcher. 

Utifrån vad Nihti hittills sett så ser hon fram emot att få visa de svenska fansen vad hon går för. 

– Jag har sett ett par AFN-matcher och organisationen ser väldigt intressant ut. Jag är riktigt exalterad eftersom jag aldrig har tävlat under ett kvällsevenemang tidigare. Jag har besökt Fight Club Rush i Sverige och jag måste säga att svenskarna är bra på att göra MMA-events! Jag ser fram emot att se hur AFN är!

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Iiris Nihti på AFN 3? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Finska världsmästaren inför Sverigedebuten: ”Hon blir inga problem” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela