Francis Ngannou är tillbaka på gymmet, men han bearbetar fortfarande den enorma tragedin av hans 15 månader gamla sons död, Kobe, i april.

Tränaren efter tragedin – ”Må Gud välsigna dem”

Den tidigare UFC-tungviktsmästaren återvände nyligen till träning på Xtreme Couture, även om han inte har gjort något offentligt uttalande om sin karriär. Ngannou är fortfarande kontrakterad till PFL och förväntas möta Renan Ferreira i sin debut. Han har också möjligheter inom boxning efter tidigare matcher mot Tyson Fury och Anthony Joshua.

Ngannous långvariga huvudtränare och vän Eric Nicksick avslöjade att det, mer än något annat, är bra att ha ”The Predator” tillbaka på gymmet igen efter sonens död.

Han läker,” sa Nicksick om Ngannou på The MMA Hour. Transkriberat via MMA Fighting. ”Det är det bästa jag kan säga. Han läker. Man ser leendet tillbaka på hans ansikte. Man ser skämten. Han är tillbaka på gymmet och pratar strunt med [Sean] Strickland och alla runt om i rummet. Det är det viktigaste. Men samtidigt vet man att det sker mycket läkning inombords. Då och då får han ett ögonblick där sårbarheten visar sig.

Även om ingen pressar Ngannou att slåss just nu eller inom kort, säger Nicksick att det definitivt är något han tänker på, även om det inte finns någon exakt tidsplan för när han ska tävla igen.

Han tittade på mig vid middagen förra veckan och sa: ’Den nästa är för Kobe.’” sa Nicksick och refererade till Ngannous son. ”Jag tänkte, f*ck, vem du än möter nästa gång, Gud välsigne dem. Om det är detta vi kämpar för, kommer den här mannen att vara fokuserad.”

Det var bara skönt att ha honom hemma. Det var skönt att ge honom en kram, och inte ens behöva säga mycket, utan bara vara där bredvid honom och låta honom prata och ventilera. Vi grät, vi kramades, vi skrattade, och det är de ögonblicken du har när du har en bror som honom. Lycklig att ha honom hemma.

Boxning eller MMA för Francis Ngannou?

Innan den tragiska förlusten av sin son antydde Ngannou att både boxning och MMA var möjligheter för hans nästa match och han är fortfarande engagerad i båda framöver. Han åkte på en förlust mot Joshua i mars, men det finns fortfarande många möjligheter som väntar honom i boxningens tungviktsdivision.

Naturligtvis skulle PFL älska att se Ngannou äntligen debutera efter att organisationen signerade honom till ett lukrativt flerfightskontrakt efter hans avsked från UFC.

Nicksick är inte säker på vad som exakt är nästa steg för Ngannou, men han hoppas att han återvänder innan 2024 är slut.

Jag vet verkligen inte, för att vara ärlig mot dig,” sa Nicksick om tidsplanen för Ngannous nästa match. ”Jag hoppas det [under 2024]. Jag hoppas det, för jag tror att hålla honom sysselsatt har varit det bästa för honom. Det har hjälpt honom mycket.”

Men igen, ingen förälder borde någonsin behöva gå igenom det han gick igenom. Bara tiden kommer att visa, och tiden kommer att läka. Jag hoppas det bara för att jag vill se honom tävla igen med detta i åtanke, jag vill att han ska kunna hitta en mening i att tävla igen. Men vad han än bestämmer sig för att göra, kommer jag att stödja honom 110 procent.

The post Francis Ngannou går match för sin döda son appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela