Cristopher Lencioni är vaken och reagerar på stimuli. Men han står inför en lång rehabilitering och en osäker framtid efter en hjärtattack den 8 juni i Spokane, Washington.

Kunde slutat ännu värre – ”Endast 10% överlever det här”

Lencioni, 28 år gammal, kollapsade och drabbades av hjärtstopp på ett gym under ett jiu-jitsu-pass när han tränade inför en nu inställd match under Bellator 298, berättade hans fru Marca Lencioni till MMA Fighting på tisdagen. Träningspartners berättade för henne att ambulanspersonal nådde honom på fem till sex minuter och använde en defibrillator minst två gånger innan de förde honom till ett närliggande sjukhus.

En efterföljande magnetresonanstomografi (MRI) avslöjade att Bellator-veteranen hade fått hjärnskador till följd av hjärtattacken, berättade hon. Han släpptes från intensivvårdsavdelningen förra fredagen, i en tillstånd av medvetandestörning, vilket ofta är en följd av traumatisk hjärnskada.

Marca Lencioni berättade att endast 10% av människor som råkar ut för samma sak överlever.

Ten percent of people survive this, and the fact that he is moving, and trying to get up and like doing what he’s been doing…he drank water today for the first time. It’s blowing [the nurses’] minds, and it’s blowing my mind.

Bellator-veteranen totala matchfacit lyder 11-3-0,

Ber om hjälp via insamling

Nu när han har lämnat intensivvårdsavdelningen vill läkarna överföra den oförsäkrade Lencioni till en vårdinrättning för långtidsvård i Idaho medan han fortsätter att återhämta sig, berättade hon. Men hans prognos för förbättring och kostnaden för amerikansk sjukvård har fått henne att vända sig till MMA-gemenskapen för hjälp. En GoFundMe till förmån för fightern har hittills samlat in nästan 29 000 dollar av det uppsatta målet på 250 000 dollar.

The post Fru till Bellator-fighter med hjärnskada ber om hjälp appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela