Den forne svenska boxningsvärldsmästaren George Scott gör comeback nästa år efter 22 års uppehåll från sporten.

George Scott inför comebacken – ”Jag backar aldrig för en utmaning!”

Den forna boxningsvärldsmästaren och OS-silvermedaljören George Scott kommer att återvända till ringen i början av nästa år vid 55 års ålder. Under sin professionella boxningskarriär han Scott med 46 matcher varav 41 slutade i vinst för svensken.

Matchen kommer ske i Pattaya, Thailand mot den forne världsmästaren i WBA Yodsanan Sityodthong. Matchdatum är inte helt fastställt men båda boxarna har kommit överens om att mötas i början av 2023.

Matchen kommer vara en riktig professionell boxningsmatch. Alltså ingen uppvisningsmatch. Utan det kommer vara fullkontakt där båda boxarna kommer gå för knockout.

”Varför inte?”

Kimura fått en exklusiv intervju med Scott om comebacken.

Hur kommer det sig att du gör en comeback?

Det hela startade mest som en rolig grej för min del. Jag fick en förfrågan och tänkte va fan varför inte!

Du kommer möta en annan världsmästare som vunnit 56 professionella  matcher, varav 45 på knock. Kan du berätta lite mer om motståndaren?

Ja han var världsmästare i USA 2002-2005, och hade bl.a. Don King som promotor. Men han har även hållit på med MMA, och tävlade i organisationen ONE (5-1) Så han är ingen dussinlirare men jag ska allt proppa honom!

Hur är matchformen annars?

Njae den är väl inte på topp just nu men den kommer, den kommer!

Yodsanan Sityodthong gick sin senaste match för fem år sedan

Thailändaren Yodsanan ”Little Tyson” Sityodthong kommer vara 48 år gammal när matchen äger rum. Bakom sig har han en mycket framgångsrik boxningskarriär där den sista matchen ägde rum i början av 2009. Thailändarens boxningsrecord står idag på 56 vinster (45 KOs), tre förluster och en lika.

Efter det gick han över till MMA där han gått fem matcher i One Championship mellan 2011-2017. Yodsanan vann fyra av dessa fem matcher, alla genom avslut.

En av fler boxare som återvänder till ringen

I takt med att ”kändisboxningen” blivit en grej till följd av Youtubebröderna Jake och Logan Pauls upptåg i ringen har vi fått se andra boxningslegendarer återvända till ringen. I november 2020 återvände Mike Tyson för att möta Roy Jones Jr. i en uppvisningsmatch. Matchen slutade i ett domslut som löd Split Draw. Tyson är likt George född 1966.

The post George Scott gör comeback – Världsmästaren återvänder efter 22 år appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy