Glory Collision 4: Alistair Overeem besegrar Badr Hari efter galet krig – Utmanar Rico Verhoeven för bältetMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

Efter en något seg start lyckades Alistair Overeem komma in i en rytm som efter tre hårda ronder slutade med seger mot Badr Hari. Läs en full matchrapport från Glory Collision 4 i Holland.

Alistair Overeem vs. Badr Hari

Rond 1

Overeem blitzar in direkt, men Hari bjuder på en kontring som skakar Overeem. Overeem går in för en höger men Hari flyttar undan och Overeem snubblar förbi. Hari har ett klart övertag i snabbhet, men Overeem letar vinklar att slå igenom guarden med. Overeem trycker upp Hari mot buren och prickar med en vänster. Hari landar en hård spark i magen på Overeem. Hari skickar iväg en stenhård benspark som får Overeem att vobbla till. Badr fortsätter med bensparkarna men Overeem sätter press. Hari är på bakfoten men sätter de klart hårdare slagen.

Overeem såg något ringrostig ut. Första ronden går till Hari som behöll lugnet och träffade mer.

Rond 2

Overeem tenderar att ducka vilket Hari börjar utnyttja. Han skickar uppercuts och hotar med knän och sparkar. Overeem missar med en spark som istället träffar lågt. Domaren kliver emellan och Hari tar några andetag, men är snabbt redo för att börja igen. Matchen är igång och de växlar sparkar. Overeem snubblar och landar på mattan. Snabbt upp igen och de fortsätter med sitt intensiva tempo. Overeem försöker med en hög spark men Hari hinner blockera. Overeem går in till clinch och skickar ett knä. Återigen duckar Overeem och Hari kapitaliserar med en spark i bröstet. Overeem sätter en hård uppercut som får Hari skakad. Hari sätter en handske i marken men domaren räknar det inte som en knockdown. Hari är avvaktande och märkbart skakad.

Jämnare rond, det stora frågetecknet är huruvida Overeems uppercut räknas som en knockdown. Domaren gick emellan men ingen räkning krävdes. Ronden går tveksamt till Overeem. Om det inte räknas som en knockdown går ronden till Hari.

Rond 3

Overeem skickar en hård benspark. Hari har ryggen mot repen men håller avståndet med sina långa raka slag och explosiva knän. Overeem snärtar till med en jabb och lyckas komma in till clinch. Ett knä får han in, sen separerar dom. Hari sätter ett stenhårt kroppslag. Overeem pressar ständgit och skickar en högerkrok, sedan en benspark och direkt efter en vänsterkrok. Hari går ner i mattan. Domaren räknar till 8. Hari är uppe. Overeem skickar en överhand följt av en uppercut. Han fortsätter bomba på, en lång kombination leder till en högerkrok som sänker Hari ännu en gång. Hari ställer sig upp. 40 sekunder kvar. De clinchar men Overeem skickar allt vad han har. Det regnar in knän från Overeem. Hari kliver in och prickar från insdian. Hari går mot kroppen och avslutar med en benspark.

Med två knockdowns gick den sista och tydligaste ronden till Overeem. Kan mycket väl vara en 10-8 till Overeem. Om Hari vann de två första kan det gå till en fjärde och avslutande rond.

Resultat

Alistair Overeem tar hem segern via enhälligt domslut. (29-26, 28-27×3)

The post Glory Collision 4: Alistair Overeem besegrar Badr Hari efter galet krig – Utmanar Rico Verhoeven för bältet appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela