I februari tidigare i år blev det officiellt att stjärnan Andreas Ståhl gör återkomst på Battle of Botnia 11. Hans andra titelförsvar blir på hemmaplan i Skellefteå mot veteranen Juan Manuel Suarez.

Försvarar bältet på hemmaplan

Andreas ”Real Steel” Ståhl är en väl meriterad och erfaren fajter från Norrland. Han gjorde comeback hösten 2021 och har briljerat sedan dess. Under Superior Challenge 25 gick han som segrare efter att ha besegrat Paulo Bananada för organisationens vakanta bälte. Bara 6 månader sedan var han tillbaka i buren och klev in i en bur för en annan organisation. Det blev en match på den norrländska organisationen Battle of Botnia, och den norrländske Umeå-bon gick titelmatch för deras vakanta weltervikt titel. På Battle of Botnia 7. En titel han dessutom vann då eftersom han besegrade Gabriel Barrerio.

Sedan Battle of Botnia titeln hade uppnåts så har han försvarat bältet en gång. Det blev på deras nästa gala som hölls i Boden. Det blev ett spektakulärt avslut och svensken stog som fortsatt mästare efter att han hittat avslut på bara 12 sekunder in i matchen. UFC-veteranen Ståhl tog sig an den forne Bellator meriterade fajtern Kirill ”The Messenger” Medvedovski.

I februari tidigare i år gick Ståhl ut med att han kritat på för att gå match på galan som kommer att vara i Skellefteå i höst. Battle of Botnia 11. På grund av detta sätts welterviktstiteln på spel igen. Nu har Battle of Botnia gått ut med vem Svensken står inför härnäst. Det blir veteranen Juan Manuel Suarez som kommer att stå för nästa test på galans huvudkort.

Andreas Ståhl står för ett matchfacit som lyder 16-5 och Suarez 29-11.

”Blir spektakulär inramning!”

Det har pratats om varför Battle of Botnia 11 är så speciellt. Därför att detta blir den första stora MMA-galan som hålls i Skellefteå. Arrangören Mikael Lindgren har gått ut med ett löfte till Megafonen att detta kommer att bli någonting speciellt.

Det blir en spektakulär inramning, mer som en rockkonsert. Det här är något som aldrig gjorts förut!

I Umeå, Luleå och Boden har vi lockat tusentals personer och vi förväntar oss slutsålt även i Skellefteå, vad du än förväntar dig så kommer du att bli förvånad.

En av landets främsta fajters

Om man är ett MMA-fan så har man hört talas om Andreas Ståhl. Han inledde sin proffskarriär 2009 och bockade av 9 olika segrar för att ta sig till möjligheten att slåss för UFC. Som debutant för UFC ställdes han inför två av de tuffaste motståndarna han kunde möta. Det blev match mot Gilbert Burns och Santiago Ponzinibbio. Dock gick inte hela vägen för Ståhl mot dessa härrar. Men det är förluster som åldrats riktigt bra.

Efter möjligheten så gick Svensken därefter fem matcher i Europa där han tog sig till 3-2 i matchfacit. I följd av detta tog han senare ett längre uppehåll och var borta i två år. Slutligen så efter uppehållet blev det återkomst på Svensk mark. Därefter utspelade sig karriären som det ovannämda säger. Titlar på två olika Svenska organisationer.

The post Han utmanar UFC-veteranen Andreas Ståhl om titeln på Battle of Botnia 11 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela