Den svenska forna MMA-världsmästaren Hanna Palmqvist är nästa svensk att skriva på för stororganisationen ONE Championship!

Palmqvists team GBG MAC meddelade nyligen att hon kommer göra debut i den asiatiska organisationen på ONE Fight Night 22 – där svenska Smilla Sundell försvarar sin titel mot Natalya Dyachkova. Eventet äger rum i Bangkok, Thailand den tredje maj.

Maximum Sports kan nu avslöja att Palmqvist kommer möta den brittiska talangen Chloe Cooke i vad som blir bägge fighters proffsdebuter.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Hoppar direkt till proffs

Det går onekligen bra för Palmqvist nu – som får matcherbjudanden från stora organisationer. Hon var täkt att möta den franska stjärnan Mathilde Aschenbrenner i den franska topporganisationen Hexagone den andra juni.

Palmqvist vann MMA-VM 2023 och har vunnit brons i EM samt VM 2022. Som lagkamrat till andar toppfighters på GBG MAC som Nikolija Milosevic och Cornelia Holm. har Palmqvist allt stöd hon kan behöva.

Under åren har Palmqvist besegrat fighters som Jessica Andersson och Marta Pankiv och hennes största problem har varit att få villiga motståndare.

– Jag får inga matcher, jag försöker men alla tackar nej, berättade Palmqvist för Tobias Lindqvist från Maximum Sports systersida frontkick.online. Nu blir det inte lättare att få match. Jag har försökt i hela Europa men Nej! Jag är inte så bra, tycker jag, jag har inte gjort något enastående, men jag vet inte vad folk är rädda för. Det är jättefrusterande. Jag vill ju vara så aktiv som möjligt, jag är rätt ny i gamet och vill få mer erfarenhet.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Hanna Palmqvist i ONE Championship?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

Dela