Den nykrönte UFC-mästaren i fjädervikt Ilia Topuria fick det största erkännandet som en atlet kan få i sitt ena hemland Spanien.

Ilia Topuria hyllas på Santiago Bernabéu

I helgen fick Ilia Topuria (15-0) ta den symboliska första sparken vid Real Madrids match mot Sevilla. Detta i hemmaarenan Santiago Bernabéu i Madrid.

Topuria gick ut på arenan i kostym och med UFC-bältet på sin axel. Han gick ut på planen omringad av 85 000 människor och sparkade matchbollen för att signalera matchstarten.

Nedan kan ni se Topurias medverkan i Santiago Bernabéu:

Ilia Topuria walks out with his UFC belt and does the honorary kick-off for the Real Madrid vs. Sevilla game at the Santiago Bernabeu.

Real Madrid is the biggest soccer team in Spain and the most iconic in the world. Their stadium sits 85,000. Massive.
pic.twitter.com/vGrYemr4Mr

— Danny Segura (@dannyseguratv) February 25, 2024

Ilia Topuria Real Madrid

: @UFCEspanol #UFC298 pic.twitter.com/IIKdSBx4cE

— UFC on TNT Sports (@ufcontnt) February 25, 2024

Topuria är en självutnämnd Real Madrid-supporter. Tidigare denna månad vann han UFC:s fjäderviktstitel genom att knocka viktklassens legendar Alexander Volkanovski. Detta i huvudmatchen vid UFC 298. Den obesegrade mästaren håller snabbt på att bli en av de största namnen inom MMA och en av de största atleterna i Spanien och Europa.

Även om inget är officiellt har UFC uttryckt intresse för att hålla ett event i Spanien i och med Topurias stigande stjärna. Topuria hoppas försvara sitt bälte på hemmaarenan Santiago Bernabéu.

Spansk-georgiern har sagt sig vilja möta en ny titelutmanare men mycket talar för att den tidigare dominante mästaren Volkanovski får sin önskning uppfylld och går en omedelbar rematch.

The post Ilia Topuria hyllades inför 85 000 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela