Nyheter


Imorgon startar Golden Girl i Borås – Världens största turnering för tjejboxare

Publicerat februari 02, 2023

By Philip Dersén

King of The Ring är turneringen som gjort stor succé i Borås de senaste åren. Grundarna till herrturneringen som växt fram till en global maktfaktor ligger också bakom Golden Girl, världens största renodlade turnering för tjejboxare. Årets upplaga av Golden Girl startar imorgon (fredag). Turneringen startar imorgon

Med start imorgon går årets Golden Girl-turnering igång. Boxningen håller igång ända tills söndag då det stora finalpasset tar plats.  I skrivande stund står turneringen för ett nytt rekord när det kommer till deltagare. 415 boxare är anmälda och det är i allt ifrån den yppersta eliten till unga och oprövade diplomboxare. Turneringen går precis som sin syskonturnering av stapeln i Boråshallen.  
Arrangörerna med Ray Husac i spetsen har minst sagt gjort ett gediget jobb med att få upp turneringen på den här nivån. Damboxningen är liten i Sverige och deltagarantalet på förra årets SM i Botkyrka var enbart 30 boxare fördelat på senior-, junior- och ungdomsklasserna. 

Den regerande mästarinnan 

Det unika med Golden Girl är att det i slutet av turneringen utses en slutgiltig mästare. En kommittee utser den boxare som utmärkt sig absolut mest under helgen och vinnaren får med sig ett ärofyllt pris hem. Brittiska Jem Campbell är regerande mästarinna och har tagit hem bältet två gånger tidigare. Den brittiska stjärnan är anmäld i 66-kilosklassen och går nu för en tredje titel. 

Läs mer

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”KLART: Jake Paul gör MMA-debut för världsledande organisationenLista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023Svenska världsmästaren Emma Stonegård klar för titelfajt mot superstjärnan: ”Sjukt stort”

 

Svensk medaljchans 

Med totalt 5 svenskor anmälda till A-klassen i Elit är de stora förhandstippade boxarna utländska. Men Umeås Tove Lundberg i 52-kilosklassen är en mångfaldig SM-guldmedaljör och ett av Sveriges klart bästa medaljhopp i turneringen. 

Turneringen sänds som vanligt live på webbkanalen Knockout.No 

ANNONS

Inlägget Imorgon startar Golden Girl i Borås – Världens största turnering för tjejboxare​ dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy