I februari kommer STHM FIGHT NIGHT anordna organisationens första gala. Ett antal proffsmatcher inom thaiboxning kommer äga rum i samband med eventet.

STHLM FIGHT NIGHT – ”Annan känsla med kvällsgalor”

Det händer mycket intressant inom svensk thaiboxning för tillfällen. Den Göteborgsbaserade organisationen Zone Pro League blandar MMA matcher med drabbningar inom thaiboxning och Muay Thai For Life anordnade nyligen organisationens första gala i Malmö. I februari är det dags för en ny organisation att slå sig in på scenen. Närmare bestämt STHLM FIGHT NIGHT.

Kimura tog ett snack med organisationens André Bånghäll inför den kommande debutgalan.

Det har funnits gott om tävlingar och tävlingstillfällen i Stockholm, men kvällsgalorna dyker tyvärr upp mer sällan. Jag tror jag talar för alla när jag säger att det verkligen har någonting extra det där. Det blir helt enkelt en annan känsla med ljuset, stämningen, catwalk och speaker. Både som fighter med även som åskådare.

Vidare berättade Bånghäll att organisationen hoppas på en derbykänsla inne i lokalen.

Det stämmer att vi satsat på Stockholm med omnejd inför denna första gala. Hur det blir framöver får framtiden utvisa men anledningen bakom detta är att det finns större möjligheter för oss skapa en liten derby-känsla då varje fighter kommer få med sig många av klubbkompisarna som hejarklack. Ambitionen är att är att få till mindre venues med en intim och elektrisk känsla.

Under kvällens gång kommer Nils Olsson ta sig an Jonathan Larsson och Filiz Demirbek ställs mot Emilia Koivisto.

Vill att göra fighting till mainstream

Arrangören berättade även om framtida ambitioner. STHLM FIGHT NIGHT vill göra fighting till en naturlig del av nattlivet.

Vår ambition är att skapa en ny plattform för galor som placerar sig mitten av den upplysta klubbtävlingen och den stora arenahallen. Därav namnet Fight Night. En väldigt rolig kväll helt enkelt med underhållning både för fighting-fans men förhoppningsvis nu även för en bredare publik. Vi vill att det ska bli lika självklart och kul att gå på fighting som att gå på en konsert, teater eller stand up. Så tror vi att vi kan hjälpa till att bredda svensk Thaiboxning.

Bånghäll nämnde även ett antal fighters som åskådarna bör hålla ett extra öga på under kvällen.

Min pappa (Per Bånghäll) är en räv av rang när det kommer till att matcha och klistra ihop kul fightcard och har gjort detta i över 10 år på Varbergsgalan WCB. Så Fightcardet kommer bli mycket underhållande. Håll dock ett extra öga på upcomers Vilda och Vanessa, nya generationen. Mycket intressant. Kevin Mickelsson som gör comeback ska bli väldigt kul, älskar Kevins stil. Jonathan som är nyligen hemkommen från Thailand känns glödhet han möter Nils som numera kör med legenden Tobbe Alexandersson. Den ser jag mycket fram emot personligen.

Det ovannämnda eventet är inte en engångsgrej. Organisationen har för avsikt att arrangera flera galor om året.

Detta ska bli väldigt roligt men det är mycket som ska klaffa och många som behöver hjälpa till för att det ska snurra runt. Om Gud vill så kör vi två gånger om året! Minst!

STHLM FIGHT NIGHT äger rum på Münchenbryggeriet, Stockholm, den 25 februari. Eventet har 18 årsgräns.

STHLM FIGHT NIGHT: Matchkort

OBS! Preliminär ordningsföljd.

Huvudkort

Underkortets utövare kommer göra A-klass.

Nils Olsson vs. Jonathan Larsson, (71 kg)
Arthur Balekalayi vs. Levi Jonsson, (83 kg)
Uma Galli vs. Johanna Persson, (52 kg)
Kevin Mickelsson vs. Rasmus Eriksson, (71 kg)
Wittaya ”Fluck” Thawinphrai vs. Liam Borcheloui, -63 kg
Emilia Koivisto vs. Filiz Demirbek, -57 kg
Alexander Jansson vs. Mattias Isaksson, -69 kg

Underkort 

Underkortets utövare kommer göra i B-klass.

Vilda Ekhorn vs. Vanessa Romanowski, -54 kg
Viktoria Lauenstein vs. Julia Cassel, -63,5 kg
Andreas Lilliecrona vs. Emil Näsman, -85 kg
Frida Lindberg vs. Antonia Drevlind, -60 kg

The post Intervju med STHLM FIGHT NIGHT inför premiären i februari appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy