UFC:s lättviktsmästare Islam Makhachev är inte ett fan av returmatcher.

Islam Makhachev vill inte gå rematch mot Charles Oliveira

Islam Makhachev var schemalagd att gå en andra match mot Charles Oliveira vid UFC 294 i oktober. Brassen var dock tvungen att hoppa av efter ett otäckt sår ådragen under sin sparring. Som ett resultat av detta gick Makhachev istället en annan rematch mot fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski. Lättviktsmästaren stod då för en sensationell insats när han stod för en huvudspark i första ronden som knockade australiensaren.

Makhachev talade nyligen med media i Dubai där han diskuterade sina preferenser när det kommer till vem han vill möta i sitt nästa titelförsvar. Han sade då följande enligt MMAMania.com:

To be honest, I’ve already told [UFC] I’m not interested in rematches. Because if you want to [be a champion] in a good way, you have to add new names. There is [Justin] Gaethje, who I would say deserved a fight. I think it would be more interesting to fight him.

UFC-bossen Dana White har dock sagt att planen faktiskt är den att låta Oliveira gå den rematch som han gick miste om i oktober. Makhachevs manager Ali Abdelaziz har offentligt gått ut med att klienten inte kommer att gå ett titelförsvar innan mars. De goda för UFC är att organisationen redan har titelmatch inbokade för deras första tre PPV-galor nästa år.

När det kommer till Gaethje så erövrade han senast den symboliska ’BMF’-titeln. Detta efter en huvudspark som knockade Dustin Poirier i juli. Gaethje har inte fightats sedan dess men han har varit tydlig med att han vill utmana Makhachev om det obestridda bältet.

Det ska bli intressant att se om planerna ändras eller inte under de kommande månaderna men White har sagt till ESPN:s Brett Okamoto att allt är möjligt.

The post Islam Makhachev oense med UFC: ”Inte intresserad appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela