Nyheter


Islam Makhachev sågar BMF-titeln: ”Ett bälte för luffare”

Publicerat 13 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen 29 juli kommer Dustin Poirier och Justin Gaethje göra upp om BMF-titeln på UFC 291. Den regerande lättviktsmästaren i UFC; Islam Makhachev, vill dock inte ha något med BMF-titeln att göra. 

I en intervju under ett medverkande på Daniel Cormiers podcast förklarade Makhachev att han inte lägger något som helst värde i BMF-titeln. 

– Om Dustin Poirier slår Justin Gaethje så kommer han vara näst på tur för lättviktstiteln, ska han komma med BMF-titeln? Jag vill inte ha den skiten, sade Makhachev. BMF, vad är det? Det är ett bälte för luffare. Vem var först att mötas om titeln? Masvidal och Nate Diaz. Två personer som aldrig kan bli mästare, eller hur? De ger honom något bälte och säger: ”Var glad, slåss för BMF-bältet.”

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Returmatch nästa? 

Makhachevs nästa steg är ännu inte klart, men efter helgens UFC 289 kan nästa titelutmanare vara redo. Den forne lättviktsmästaren Charles Oliveira, som Makhachev besegrade för att vinna titeln, kunde i helgen avsluta Beneil Dariush via TKO redan i den första ronden. 

Även om det finns argument för andra fighters i divisionen, som exempelvis vinnaren mellan Poirier och Gaethje, så har UFC:s vd Dana White sagt att Oliveira troligtvis kommer få en returmatch mot Makhachev om titeln. 

Vem det än blir som är näst på titeln så behöver Makhachev inget BMF-bälte för att krydda till matchningen. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tycker du om BMF-titeln – håller du med Islam Makhachev? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Islam Makhachev sågar BMF-titeln: ”Ett bälte för luffare” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela