Nyheter


Islam Makhachev sågar UFC:s marknadsföring: ”Dana White har problem”

Publicerat 3 februari, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezNästa helg kommer UFC 284 att gå av stapeln där den nykrönta lättviktsmästaren Islam Makhachev försvarar titeln mot fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski

Matchen utgör ett möte mellan de två fighters som många ser som de två bästa i världen oberoende av viktklass. Trots det så har UFC:s marknadsföring av eventet varit lidande. 

Detta är något som lättviktsmästaren Makhachev uttryckte nyligen i en intervju med RT Sport. 

– Jag ser att det inte finns mycket marknadsföring, säger Makhachev. Dana White har problem, han kollar inte noga på matcherna… vad gäller pay-per-view, ja, mer kunde ha gjorts. Jag såg bara Volkanovski en gång, i Sydney. En världsturné hade kunnat anordnats, vi kunde haft en presskonferens i USA. 

UFC:s sociala medier talar ett tydligt språk

Det finns stabila grunder till Makhachevs påståenden. 

Om man ser till UFC:s instagramkonto så är endast två utav de 30 senaste inläggen relaterade till UFC 284. Jämförelsevis så är sju av de 30 senaste inläggen relaterade till den hårt kritiserade örfilstävlingen Power Slap – som ratar av UFC:s fans

UFC:s YouTubekanal är fyra utav de 24 senaste videorna relaterade till UFC 284 – medan sju är relaterade till Power Slap. 

Håller du med Islam Makhachev om hur UFC 284 har marknadsförts? 

Läs mer

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”KLART: Jake Paul gör MMA-debut för världsledande organisationenLista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023Svenska världsmästaren Emma Stonegård klar för titelfajt mot superstjärnan: ”Sjukt stort”

ANNONS

Inlägget Islam Makhachev sågar UFC:s marknadsföring: ”Dana White har problem” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela