MMA-galan UAE Warriors 50 rundades precis av i Abu Dhabi. I galans main event fick vi se en titelmatch där svenske Samuel Bark utmanade före detta UFC-fightern Ali AlQaisi om organisationens världsmästarbälte i fjädervikt.

Det blev en riktigt tuff och rentav frustrerande matchbild där mästaren hade en tydlig gameplan – som mer eller mindre gick ut på att undvika att fightas. AlQaisi hoppade antingen runt sidledes, alternativt pressade Bark mot buren och försökte brottas. De som följt den tidigare thaiboxningsmästaren Bark, även känd som ”Sammon Decker”, vet dock att han har ruskigt bra nedtagningsförsvar vilket han minst sagt fick visa prov på här.

Bark tycks nästan vara omöjlig att kontrollera på backen då han gång på gång studsar upp igen i sina matcher, samt håller sig kylig i klinch och attackerar så fort han kan. Det kluriga i denna fight var dock att hålla känslorna i spel. Bark försökte många gånger vifta med händerna både till motståndaren och till domaren när AlQaisi hoppade omkring med ett stort leende på läpparna.

Mästaren, likväl som de något partiska kommentatorerna, verkade dock missbedöma poängställningen. Bark var hela tiden den med mer effektiv striking och han lyckades även själv säkra toppkontroll emellanåt, varpå tung ground and pound följde så fort han fick chansen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UAE Warriors (@uae_warriors)

Svensken sänkte AlQaisi med slag en gång och var vid ett par tillfällen riktigt nära avslut. I slutändan gick matchen dock tiden ut, varpå Bark tilldelades segern via enhälligt domslut med domarsiffrorna 48-47 på samtliga poängkort efter fem hårda ronder.

Analys: Samuel Bark kan bli nästa svensk i UFC – Contender Series bör vänta härnäst

Allt som allt visade Bark att han kunde hantera en tuff femrondare mot någon som gjorde allt i sin makt för att undvika hans farliga Muay Thai-striking. Svenskens nedtagningsförsvar är världsklass vilket kommer att krävas mot toppmotstånd. Även om jag hade velat se honom släppa mer händer och vara först i vissa slagväxlingar i den här matchen, så gjorde han överlag en stark insats som räckte hela vägen till en världstitel i UAE Warriors.

Så vad väntar härnäst?

Jag tycker bara det två rimliga svar på den frågan: UFC eller Dana White’s Contender Series.

Bark har nu ett record på 10-2 inom professionell MMA, samt ett mästarbälte i en av världens ledande regionala MMA-organisationer. Han har länge funnits på UFC:s matchmakers radar och bör nu få chansen att visa vad han går för.

Mästare på UFC Fight Pass+galor som UAE Warriors brukar få chansen i Contender Series och tajmingen funkar bra för att Bark ska kunna bli en av dem som slåss om UFC-kontrakten i nästa säsong. Så en fight framför UFC-bossen Dana White härnäst känns som ett fullt rimligt nästa steg, om inte ”Sammon Decker” väljer att ta någon annan match dessförinnan det vill säga.

Läs mer: Svenskan utstrypt av 18-åriga talangen – med under en minut kvar!

Läs mer: Khaled Laallam säkrar ännu ett avslut i första ronden!

Läs mer: Ali Yazbeck går tiden ut efter tufft krig i Abu Dhabi!

Följ Maximum Sports på Instagram!

The post JAAA!!! Svenske Samuel Bark vinner världstiteln mot tidigare UFC-fighter! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela