TikTok-stjärnan Megic Mike stod under helgens AFN 5 åter som vinnare och det spekuleras om en titelmatch. Kimura har intervjuat Mikes tidigare rival om ett potentiellt möte om titeln. 

Jiffa Kundo om Mikes insats – ’Han får steppa upp’

Megic Mike har rört om rejält i kamsportssverige sedan debuten sommaren 2023. TikTok-profilen har gått tre matcher i svenska organisationen Allstars Fight Night. I den första matchen besegrade han Ralle Ralz genom TKO i den andra ronden. I hans andra drabbning så blev han dock knockad redan i den första ronden utav den tidigare Love Island deltagaren Jaffa ”Jiffa” Kundo. 

Under helgen så stod dock Mike som segrare igen då han besegrade rapparen Big Huapa genom enhälligt domslut.

Någon som såg matchen var den ovannämnda Jiffa. I en intervju med Kimuras Simon Tingberg så uttalar han sig om rivalens insats i helgen.

Jag är glad att han fick en vinst. Det behövde han för att få upp sitt självförtroende lite. Jag såg lite förändringar i hans stil att slåss så det gillade jag. Men ska han möta mig så får han steppa upp. Steppa upp lite mer med både konditionen och det stående. Han måste jobba på sitt sätt att komma in i grapplingen. Nu visste tyvärr inte Big Huapa vad han skulle göra när Megic slängde sig så där. Om det var jag så hade han varit kvar på marken och fått upp sin puls lite mer. Hahaha!

Läsaren kan kolla in samtliga resultat från den ovannämnda galan här.

Taggad på att möte Megic Mike om titeln

Under presskonferensen i fredags inför helgens event så bad Megic Mike om en titelmatch i AFN. Något som också arrangören Mohammad Babadivand frågade publiken om dom vill se efter att Mike besegrade Big Huapa. 

Jiffa berättade att han vill vara den som möter TikTok-profilen om mästarbältet.

Haha jag är supertaggad faktiskt, då kommer jag visa AFN att det finns bara en tungviktare som passar med det bältet och det är jag.

Men först så har han en annan match inplanerad under Allstars Fight Night 6 i april berättar han.

Men innan jag möter honom har jag en fight den 27:e april på deras kommande gala. Jag vet inte riktigt vem motståndaren är men det dyker upp snart antar jag.

Allstars Fight Night planerar att arrangera fem galor till innan årets slut. Bland annat en i Aten, Grekland.

Vill göra karriär inom boxning

Den tidigare segern över Megic Mike är hitintills Jiffas enda match inom kampsport. Han berättar att han vill gå fler matcher på amatör scenen i MMA men att han egentligen ser sig som boxare. Inom boxning gör han en satsning där han siktar på att gå proffs.

När det kommer till MMA så vill jag nog gå så många amatör fighter jag kan mot de bästa i min viktklass. För att förbättra och stärka mig som fighter. Men jag är ju som sagt en boxare egentligen och inte en MMA-fighter. Så jag ser mer att min framtid är inom boxning. Där siktar jag mot en professionell nivå om några år. Men tills jag fått en boxningsfight så kommer jag att gå fighter som amatör i MMA mot de som vågar möta mig.

I skrivandes stund finns fyra bälteshållare i Allstars Fight Night. Inom amatördivisionerna återfinns bantamviktsmästaren Liam Pitts och Najib Adams, som är titelhållare i divisionen för lätt tungvikt. Bland proffsen hittar vi bantamviktsmästaren Mark Vologdin (10-3-1) och fjäderviktsmästaren Sakhi ”Machete” Qambari.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kimura (@kimura.se)

The post ”Jiffa” om en titelmatch mot Megic Mike – ’Han får steppa upp lite’ appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela