Nyheter

Johanna Persson har siktet på WMC-titeln!

By Sofia Gembel

Foto: Chris Önnerby

En av Sveriges toppthaiboxare Johanna Persson kommer gå in i buren på Allstars Fight Night 6 för att slåss mot Magdalena Pircher i en thaiboxningsmatch.

Persson representerar Gefle Fight Camp Muay Thai och det var en månad sedan sist vi såg henne slåss. Det var på Svenska Mästerskapen i thaiboxning där hon vann guld efter att ha besegrat Sofia Attermo i finalen -51 kg.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Är helt redo för matchen på AFN

Persson har mycket erfarenhet och flera stora meriter inom thaiboxning, men det här blir första gången som Persson slåss i en bur.

   – Jag är taggad! För att utvecklas måste man prova nya saker och vi är redo. Det känns kul att få vara den första som kör thaiboxning på AFN. 

Motståndaren Magdalena Pircher kommer från Italien och representerar Sing Not Muay Thai.

   – Jag träffade Magdalena Pircher i Thailand för två år sedan och jag har koll på dom i min viktklass. Men hon blev ännu mer på min radar när hon vann WMC europeiska titeln. Det är något jag har siktet inställt på, för att sedan slåss om världsmästartiteln inom den organisationen.

Lördagens match mellan Persson och Pircher är ingen titelmatch, men som Persson berättar så blir vinnaren indirekt bäst i Europa. Persson berättar även att hon har förhoppningar om att mötas om titeln i framtiden (dock måste matchen gå i en ring och inte en bur då).

Persson fortsätter med att berätta att hon är så redo hon kan bli för denna match.

   – Vi har slipat på vissa delar sedan jag tog SM-guld i mars. Vi arbetar hela tiden framåt och det finns hela tiden saker att lägga till i mitt game. 

Förhoppningsvis kommer vi se henne gå match igen i slutet på maj, om hon får en motståndare. Annars är Perssons plan att slåss om ISKA världsmästartiteln den 6 juli mot den nyblivne WMO-världsmästaren Alex Rose.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur tror du matchen mellan Persson och Pircher slutar?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter

Dela