John Fury hamnade i rubrikerna direkt under fight week inför sonens boxningsmatch på lördag.

John Fury – ’Känslorna går på högvarv’

Den här lördagen ställs Tyson Fury, son till den kontroversiella John Fury, mot Oleksandr Usyk i en av de mest efterlängtade boxningsmatcherna på årtionden. Matchen, som äger rum på Kingdom Arena i Riyadh, Saudiarabien, kommer att kröna den första obestridda tungviktsmästaren på nästan 25 år. Det är en stor händelse, och veckan började med dramatik när den äldre Fury skallade en medlem av Usyks team under en mediaträff i måndags. Kolla in en händelse på bråket här.

Ett dygn senare visar Fury ingen ånger över händelsen.

Det är boxning,” sa Fury till iFL TV. Transkribering via MMA Fighting. ”Känslorna är på högvarv. Jag satt där och mindade mitt eget, och allt jag kunde höra var ’Usyk! Usyk! Usyk!’ Och jag kommer att stå upp för min son. Han är min son, han är bäst i världen, och jag vill att folk respekterar honom och ger honom den erkänsla han förtjänar som mästare. Han är bäst i världen.

Fury fortsatte: ”När jag var mitt ibland dem, hörde jag bara negativitet. Så i slutändan, någon liten idiot kom fram — jag vet inte vem han var — i mitt utrymme, och han fick vad han fick, och det är slutet på det. Det händer mig varje vecka, det där.

Oavsett vad man tycker om Furys beteende, har han blivit ökänd för sina upptåg under sina söners rivaliteter. De senaste åren har Fury utmanat Jake Paul på grund av Tommy Furys konflikt med Paul, och han har även utmanat Mike Tyson när Tyson tränade Francis Ngannou inför hans match mot Fury år 2023. Och det verkar inte som om John Fury har några planer på att tona ner sitt beteende.

Människor har sina roller. Tyson och Usyk kan säga vad de vill till varandra,” sa Fury. ”Det är de som ska slåss. Men jag tycker inte att någon annan har rätt att förolämpa någon annan. För om någon i mitt team skulle förolämpa Usyk, skulle de få sparken, för de har inte rätt att göra det. Så i slutändan, låt kämparna kämpa.

Jag har gjort vad jag har gjort. Jag har inga klagomål om något. Jag är den jag är. Jag kommer att försvara mitt namn med allt jag har. Du ser mig gå bland alla människor på egen hand. Jag bryr mig inte om det är en rugbyplan, när det gäller en kamp, bryr jag mig inte om jag blir sparkad till döds. Vinna, förlora eller oavgjort, jag kommer att säga mitt. Det är bara så jag är.

På lördag möter Tyson Fury Oleksandr Usyk i Kingdom Arena i Riyadh, Saudiarabien, i en match som kan komma att skriva om boxningshistorien. Sändningen drar igång 18:00 den 18:e maj. Galan sänds exklusivt som PPV hos DAZN till en kostnad av 230 SEK. Här kan läsaren kolla på den historiska galan.

The post John Fury förklarar bråket med team Oleksandr Usyk appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela