Lördagen är fullproppad med kampsport både i Sverige och utomlands och svenske John Oldenqvist (3-1) tog sig till Dubai för att ta sig an brasilianske Bruno Nunes (2-3).

Mötet skedde på nystartade 971 Fighting Championship, grundat av UFC-fightern Mounir Lazzez.

Det blev en tuff, jämn match där bägge fighters hade sina stunder. Mycket av matchen utspelades på fötterna med teknisk striking men det var Oldenqvist som pressade framåt oftare och hade mer framgång med sina kombinationer.

Efter full tid kunde Oldenqvist stå som segrare via delat domslut och har nu tre raka segrar i ryggen!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Vann brons i World Cup

Göteborgs Oldenqvist har länge varit en lovande talang inom A-klass-MMA med vinster över fighters som Robert Nilsson och Linus Lindeberg. Det var dock under IMMAF World Cup 2021som Oldenqvist slog igenom där han vann brons i weltervikt för det svenska landslaget.

Oldenqvists proffsdebut blev dock inte alls som tänkt då han blev knockad i den första ronden av fransmannen Mohammed Rouziq på Zone Pro League 3. Sedan dess har dock göteborgaren dock hållit sig fläckfri med två raka segrar på knockout i den första ronden, senast mot Denislav Hadzhíev på Wolf Fight Promotion 8 i höstas.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde John Oldenqvist möta härnäst?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post John Oldenqvist vinner tufft krig i Dubai! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela