Nyheter


Jon Anik: ”Det var tydligt” att Kara-France slog Albazi på UFC Vegas 74.

Publicerat 7 juni, 2023

By Sofia GembelFörra lördagen såg vi den svensk-irakiska flugviktaren Amir Albazi på UFC Vegas 74 huvudkort. Där han ställdes mot Kai Kara-France i flugvikt. Albazi slutade som segrare genom delat domslut.

Efter att resultatet presenterades blev det en del reaktioner och diskussioner om att domarna dömt fel. Där de menar att Kara-France borde ha vunnit matchen.

Nu har kommentatorn Jon Anik lämnat sina synpunkter om resultatet. Han håller med Kara-France och många andras uppfattning om att domarna dömt fel. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Det finns inga tvivel om vem som vann den femte ronden”

I ett avsnitt av Anik & Florians podcast säger Anik att han verkligen tyckte att Kara-France vann rond 1, 4 och 5. Han sa även ”många kan säga att det var 2-2 innan den femte ronden, men enligt mig finns det inga tvivel om vem som vann den femte ronden”. Där han menar att Kara-France vann sista ronden.

Anik säger i podden att han också förstår reaktionerna från Kara-Frances team och tränare. Samt att på den här elitnivån inom MMA bör inte makten läggas på det här sättet i händerna på domarna. 

Ronderna var jämna under matchen, men Anik meddelar att när han tittar på poängkortet känner han att Kara-France blev bestulen av vinsten.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Håller du med Anik?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Jon Anik: ”Det var tydligt” att Kara-France slog Albazi på UFC Vegas 74! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela