Nyheter


Jonathan Larsson återvänder mot världsmästaren Dalian Dawoody!

januari 26, 2024

 

By Sebastian Vendel-MartinezÅrets första Muay Thai For Life-event närmar sig och detta blir organisationens sjunde gala. Den 31 mars äger galan rum på Quality Hotel Friends i Solna, och detta är första gången som MTFL kommer till Stockholm!

Nu är en av matcherna för galan officiell och det är mötet mellan pubilkfavoriterna Jonatan Larsson och Dalian Dawoody! 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Två stora profiler ryker ihop 

Larsson representerar Tullinge Muay Thai och är trefaldig svensk WMC-mästare och även bronsmedaljör i thaiboxnings-VM. 

På MTFL 2.0 besegade Larsson Jack Cooper via domslut på Muay Thai for Life 2.0 och slog även Nils Olsson i huvudmatchen på STHLM Fight Night.

Larsson var dessutom bokat att möta danske Niclas Larsen på MTFL 6.0 men tvingades dra sig ur på grund av skada. 

Dawoody är tvåfaldig svensk mästare och vann även guld i U23-VM i thaiboxning i år. I sitt senaste framträdande slog han veteranene Joakim Hägg via domslut på Gladiatorspelen XIII.

MTFL-promotor Patrick Thomsen ser fram emot att debutera i Stockholm efter att hittills ha hållit fem galor i Göteborg samt en i Malmö. 

– Förra året var otroligt framgångsrikt för MTFL och nu siktar vi på att uppnå nya höjder, nå ut till en bredare publik och sätta nya rekord under 2024, med start i Sveriges huvudstad, säger Thomsen till Maximum Sports. Sedan starten av MTFL har målet varit att bli den allra bästa thaiboxningsgalan i Norden – det är vi redan, men det tar inte slut där. Vi kommer fortsätta att utvecklas, växa och siktar på att bli en av de ledande kampsportsorganisationerna i Norra Europa. Snart kommer vi behöva sätta nya mål att överträffa, vi blir bara större och bättre. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner: Jonathan Larsson eller Dalian Dawoody?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Jonathan Larsson återvänder mot världsmästaren Dalian Dawoody! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela