Nyheter


Josefine Knutsson klar för UFC – ställs mot brasiliansk striker!

Publicerat 29 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres ViraccaEfter många om och men är det äntligen klart: svenska Josefine ”Thunder” Knutsson (6-0) har äntligen fått en plats i UFC!

Knutsson kommer att ersätta en skadad Elise Reed mot brasilianska Iasmin Lucindo (15-5) på UFC on ESPN+ 85, också känd som Noche UFC eftersom galan firar Mexikos nationaldag. 

Det är säkra källor nära matchen som avslöjat nyheten för Maximum Sports. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Tävlade framför Dana White

Som trefaldig svensk mästare samt världsmästare i thaiboxning råder det inget tvivel om att Knutsson kan striking. Sedan sin MMA-debut i mars 2021 har Knutsson briljerat med imponerande segrar över fighters som Lanchana Green

Knutsson har också vunnit matcher i Road to the UFC och kunde senast säkra en dominant seger över Isis Verbeek framför UFC-chefen Dana White på Contender Series. Trots att hon hyllades på alla håll och kanter blev Knutsson inte tilldelad ett UFC-kontrakt. Det har nu ändrats. 

Lucindo äntrade UFC med hela sju raka segrar i bagaget, men förlorade ett domslut i en underhållande match mot Jasmin Jauregui. Sedan dess har hon återvänt till vinstkolumnen med två raka segrar, senast en submission över Polyana Viana

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur kommer det gå för Josefine Knutsson i UFC?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Josefine Knutsson klar för UFC – ställs mot brasiliansk striker! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela