Nyheter


Josefine Knutsson om debuten i UFC: ”Har velat det här sedan första början!”

Publicerat 12 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageEfter att först inte ha fått ett kontrakt med UFC trots en dominant vinst i Dana Whites Contender Series så är nu Josefine ”Thunder” Knutsson (6-0) nu äntligen klar för världens största MMA-organisation! Hon kliver in på helgens Noche UFC lördag den 16 september. 

Detta är något som de flesta som känt till Knutssons talang anser att hon förtjänat länge, men det är bättre sent än aldrig. 

Det är en dröm som går i uppfyllelse för Knutsson och det känns utan tvekan annorlunda än andra stormatcher. 

– Den här matchen känns ju absolut mycket större än den förra matchen eftersom det är en riktig UFC-match, berättar Knutsson för Maximum Sports. Det är nu vi börjar på riktigt kan man säga. Det blir ju lite… inte som att mitt record nollställs men jag går ju ändå in min första match någonsin i ett riktigt UFC-event det är både pirrigt men också otroligt, otroligt peppande eftersom det är det här jag har velat sedan första början. 

Ursprungligen skulle Knutsson hoppa in på kort notis för att ersätta mot den stigande brasilianskan Iasmin Lucindo. Dock så tvignades Lucindo dra sig ur matchen på grund av en skada och ersattes i sin tur av den amerikanska nykomlingen Marnic Mann (6-1). 

Det blir en helt ny match mot en fighter med en helt annan stil, men ”Thunder” är givetvis redo för allt som väntar. 

– Min nya motståndare ser jag väl som mer av en grappler än striker men hon är absolut ingen som jag skulle underskatta stående helle. Hon har ju en southpaw-stil och har väl lite smårushar in men för det mesta så verkar det som att hon kommer försöka ta ner mig eller försöka pressa mig mot buren, det är väl det jag kan säga om hennes stil. Jag tror att det här kommer bli en match där jag mestadels kommer hålla det stående, även om jag inte bangar på om jag ser ett tillfälle där jag hade kunnat få in en bra nedtagning så är det här en match där jag definitivt ska hålla mig på fötterna.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Tjejen vi möter nu är ju minst lika hungrig som jag”

Trots stilskillanden så försöker Knutsson inte ändra sin taktik alltför mycket och försöker snarare fokusera på sina egna styrkor. 

– Det här motståndarbytet har ju gått väldigt snabbt så för mig känns det inte som någon större skillnad för att jag bara fokuserar på att göra min grej oavsett vem jag möter. Sedan så har den andra, Lucindo, en högre ranking i UFC men det är inget som jag analyserar för mycket. Hon var ju lite, vad vi tror, bättre striker vad vi sett matchmässigt men den här tjejen vi möter nu är ju minst lika hungrig som jag när man kommer in och får göra en debut i UFC. För mig är det ju fortfarande oförändrat.

Knutsson har helt rätt i att Lucindo är högre rankad samt en mer omtalad talang. ”Thunder” är öppen för att möta brasilianskan igen, men det är inget hon låser sig vid. 

– Jag fokuserar inte just på henne, jag vill möta vemsomhelst för att kunna ta mig upp i UFC oavsett vem de ställer framför mig. Blir det hon så kör vi men nu har vi Mann i fokus för den här veckan.

Under hela sin resa i MMA-buren har Knutsson haft de svenska fansen med sig. Medan hon har gått från klarhet har fansen jubel blivit högre och högre – något som den obesegrade svenskan har lagt märke till. 

– Jag tackar så otroligt mycket för det fina stödet vi fått hemifrån. Det betyder verkligen otroligt mycket för mig och mitt team men just nu är det tunnelseende och förberedelse inför matchen men alla ska veta att det betyder jättemycket fös oss. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vinner Josefine Knutsson sin första match i UFC? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Josefine Knutsson om debuten i UFC: ”Har velat det här sedan första början!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela