Efter en fråga till Khamzat Chimaev fick en journalist från Expressen motta kraftig kritik från flera aktörer på den svenska MMA-scenen.

Khamzat Chimaev – ”Han är president i mitt land”

I slutet av juni genomförde Expressen en kortare intervju med Allstars Chimaev. Sportjournalisten Carl Bolinder frågade, bland annat, Chimaev om fighterns relation till den kontroversiella presidenten Ramzan Kadyrov. Chimaev gav då följande svar.

Han är president i mitt land. Det finns kungen i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han (Kadyrov) är president i mitt land och jag respekterar honom. När han kallar mig till att äta middag, så äter jag middag med honom. Om jag åker till USA, och presidenten kallar mig dit, så kommer jag att gå dit och käka med honom.

Efter frågan om Kadyrov valde Chimaev att avsluta intervjun.

Philip Dersén – ”Hade Armand Duplantis mött samma kritik som Khamzat Chimaev?”

Nu har frågan mött kritik från flera håll. I en video som publicerades på Käftsmällspoddens Instagram-konto riktar boxningsexperten och kampsportsreportern Philip Dersén kritik mot Bolinder och mainstreammedia generellt. Experten hävdar att att Expressen och Aftonbladet ser ner på kampsport, och att liknande frågor aldrig hade ställts till svenska stjärnor som utövar andra sporter.

Tjena! Philip Dersén här från Käftsmällspodden. Nu är det dags för veckans käftsmäll och den här veckan går den till Carl Bolinder. Sportjournalist på Expressen. Det var förra veckan som han intervjuade Khamzat Chimaev och var den första som valde att ställa de tuffa frågorna till Khamzat och varför han har umgåtts med Kadyrov, som är ledare över Khamzats hemland Tjetjenien. Khamzat svarade då, kort men koncist, att Kadyrov han är som deras kung. Så om svenska kungen Carl Gustav hade ställt samma fråga. Om att äta middag till Khamzat. Då hade han också tackat ja. Det ifrågasätter dock svensk media. Men då säger jag som så här. Om Armand Duplantis hade fått åka på middag till Vita huset och Joe Biden i USA. Hade vi ställt samma negativa frågor då? För USA har också gjort dåliga saker i historien. Nej, det hade ni inte! Ni har valt att se ner på svensk kampsport under flera år. Carl Bolinder, Expressen och även Aftonbladet. Det är dags att ändra inställning. För de svenska MMA-fansen de skiter i de här frågorna. Det där var veckans käftsmäll till Carl Bolinder. BAM!

Chimaev gick sin senaste match i september, förra året. I den drabbningen besegrades Kevin Holland via en submission i matchens första rond.

Majdi Shammas – ”Smutsigare journalist får man leta efter”

I kommentatorsfältet till den ovannämnda videon uttryckte flera konton sitt stöd åt käftsmällen. Däribland Majdi Shammas, MMA-manager och CEO för Allstars Training Center. Shammas berättade att han har samtalat med den ovannämnda Bolinder vid flera tillfällen och att en ”smutsigare journalist får man leta efter”. Shammas skrev även att journalisten aldrig kommer få en intervju med någon av deras fighters igen.

@carlbolinder kommer aldrig att få till en intervju och ser jag han någonsin i samma sal som nån av våra atleter kommer han flyga ut genom dörren oavsett anledning han kommer dit för.

Chimaev har ingen ny match inbokad i skrivandes stund. Han är obesegrad i så väl UFC som i sin professionella karriär. 29-åringen står med ett totalt matchfacit som lyder 12-0-0.

The post Journalist möter massiv kritik efter frågan till Khamzat Chimaev appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela