En världsmästartitelmatch på underkortet till Devin Haney mot Vasiliy Lomachenko bjöd på en ”Knockout of the Year”-kandidat.

Kan det här vara årets knockout?

Under den delen av galan som sändes via ESPN stod Junto Nakatani och Andrew Moloney i en kamp om den vakanta WBO-titeln i junior bantamvikt. Större delen av matchen var Nakatani dominant och Moloney insåg snabbt att han inte kunde boxas bort av sin motståndare. Moloney försökte göra det svårt emellanåt, men i slutändan var det han som fick uppleva en brutal knockoutförlust i den tolfte ronden. Detta inträffade efter att Moloney blivit nedslagen i den andra och elfte ronden.

Se det brutala avslutet nedan:

Knockout of the year? pic.twitter.com/zdJc6SxCNF

— bjpenndotcom (@bjpenndotcom) May 21, 2023

Moloney verkade vara okej med tanke på omständigheterna när han kunde sätta sig upp. Moloney fördes till ett sjukhus i Las Vegas, och den goda nyheten är att han skrevs ut bara några timmar senare.

Har blivit världsmästare två gånger

Nakatani har nu vunnit världsmästartitlar i två viktklasser. Han var tidigare WBO-mästare i flugvikt innan han lämnade titeln för att gå upp en viktklass. Nakatanis proffsboxningsrekord har förbättrats till 25-0. Hans knockoutseger över Moloney är den 18:e vinsten via KO/TKO i den japanske kämpens karriär.

Den 25-årige boxaren har besegrat namn som Giemel Magramo, Ángel Acosta, Ryota Yamauchi, och Francisco Rodríguez Jr. och nu Moloney. För att göra Nakatanis senaste seger ännu mer imponerande var detta första gången Moloney blivit knockad som proffsboxare. Moloneys två tidigare förluster i karriären var båda mot Joshua Franco via enhälligt beslut.

Efter en seger som sätter avtryck kanske det är dags att flytta Nakatani från underkortet på stora matcher till att få sitt eget huvudevenemang. Oavsett om han återvänder till Japan för sin nästa match eller väljer att fortsätta turnera, kommer fler ögon säkerligen att vara riktade mot Nakatani efter den prestation han visade upp förra lördagskvällen.

Vad tycker ni? Är den värdig att koras till årets knockout?

The post Kandidat till årets knockout på boxningsgala appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela