UFC:s tidigare lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov riskerar nu ett långt fängelsestraff i hemlandet Ryssland.

Khabib Nurmagomedov i problem med myndigheter

Nurmagomedov är en av MMA-sportens mest framgångsrika utövare någonsin. Med 29-0-0 i matchfacit lämnade han sporten på toppen av sin karriär och som regerande lättviktsmästare i UFC. Karriären gjorde honom rik, men nu verkar det som att han har hamnat i stora bekymmer med myndigheter på hemmaplan. Enligt uppgifter har ryssen stora skatteskulder.

Den ryska sajten Mash rapporterar nu att landets myndigheter har fryst den tidigare UFC-mästarens bankkonton så väl som andra tillgångar. Skatteskulderna ska uppgå till hela 252 994 698 ryska rubel, vilket motsvarar 30 000 000 SEK.

’Kan få 5 års fängelse’

Under en intervju med den ryska sajten Championat berättar juristen Alexey Gudas att ett straff på fem år kan bli aktuellt för ”The Eagle”. sajten Översatt via Aftonbladet.

Naturligtvis kan han få fängelse för det här. Enligt artikel 199 i brottsbalken är det straffbart med upp till fem års fängelse när det handlar om utebliven skatt på så stora belopp. Men det stipuleras också att tidigare ostraffade personer kommer lindrigare undan, säger Gudas.

Trots att Nurmagomedov själv har lagt handskarna på kanvasen är han fortfarande ett aktuellt namn på MMA-scenen. Ryssen driver bland annat Eagles MMA och har synts till som sekond på högprofilerade matcher. Bland annat när vännen, lagkamraten och UFC-mästaren Islam Makhachev har tävlat.

Tidigare i månaden genomförde anti-terroriststyrkor en räd mot Nurmagomedovs gym. Detta efter att en fajter med koppling till gymmet deltagit i en terroristattack.

The post Khabib Nurmagomedov kan få långt fängelsestraff appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela