Nyheter


Khaled Laallam om vinsten på Superior Challenge: ”Planen var att skada med hårda slag”

november 7, 2023

 

By Sofia Gembel

Foto: Niclas DrottKhaled Laallam, fortsatt obesegrad efter att ha briljerat i buren på förra helgens Superior Challenge 26! Han syntes på galans huvudkort i ett mellanviktsmöte där han ställdes mot den brasilianska fightern Diego Dickson

Matchen pågick inte särskilt lång tid, innan Laallam vann via TKO (ground and pound) i första ronden.

Mötet mot Dickson var intensivt, där Laallam dominerade sin motståndare från start till slut. Han berättar att han kände att han fick igenom sin plan i stora delar, men att han fortfarande har saker att jobba på. 

Laallam berättar för Maximum Sports att han tyckte att det var kul att leverera en vinst på hemmaplan där hans familj och vänner finns.

Fokus på att skada med hårda slag 

Han beskriver att förberedelserna för denna matchen var som vanligt, med styrketräning och intensiva intervaller.

Men även mycket fokus på striking (mer än brottning), i och med att Dickson har svart bälte i bjj samt att han har tagit guld i IBBJF, EM 2023. Dock fanns det inte mycket mer att gå på, så att forma en gameplan var inte helt enkelt. Och dels därför handlade träningarna mycket om fokus på att skada med hårda slag istället för att försöka strypa ut Dickson i matchen. 

Angående hans framtidsplaner delade Laallam med sig om:

”Min nästa tävling blir 2024. Jag siktar på att få in minst två matcher. När exakt det blir, är för tidigt att svara på, men jag ska se till att det inte dröjer. I dagsläget är jag i behov av sparringspartners i min storlek och nivå så det kanske blir en resa innan dess.”

Han fortsatte med,

”Min radar är påslagen och scannar [angående framtida motståndare], men det finns ingen specifik person jag vill möta. För ekonomins skull är utlandet att föredra, men FCR, Superior och UAE har varit bra organisationer. Nu är jag öppen för att tävla nästan överallt.”

Han lägger till att han finns tillgänglig som ambassadör för de som är intresserade av att samarbeta. 

Oskadd efter matchen

Laallam berättar att idag mår han toppen. Han har inga skador, inga stygn och fullt frisk. Han blev lite öm i knogarna efter de hårda slagen men det klagar han inte över, då det kunde ha slutat mycket värre. Även direkt några timmar efter matchen kände han sig oskadd utan några skador. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Tidigare gått match mot Khamzat Chimaev

Laallam gjorde sin proffsdebut på Fight Club Rush 9, där han mötte Danijel Grbic, och vann via enhälligt domslut. 

Drygt 1.5 år senare gick han sin andra match, och detta var på UAE Warriors 37! Här ställdes han mot Karar Rahim Ali, och Laallam vann matchen via submission, rear naked choke, inom mindre än en minut i första ronden. 

Förra helgens match var hans tredje proffsmatch och har nu ett matchfacit på 3-0! 

Innan han gick över till proffs tävlade han som amatör, där hans matchfacit byggdes upp till 5-2. Alla hans vinster nådde han via enhälligt domslut, och de två förlusterna var ena via enhälligt domslut och den andra via submission (anaconda choke). Denna anaconda choke’en, utförde ingen mindre än UFC-fightern Khamzat Chimaev på Fight Club Rush 1. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Laallam ställas mot härnäst?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Khaled Laallam om vinsten på Superior Challenge: ”Planen var att skada med hårda slag” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela