Khamzat Chimaev gjorde ett uttalande om Rasmus Paludan på sin Instagram, där han uppmanade svenska politiker att sätta ett stopp för koranbränningar.

Khamzat Chimaev gör uttalande om koranbränningarna i Sverige

Den kontroversielle politikern Rasmus Paludan brände i lördags en koran utanför den turkiska ambassaden i Stockholm. På plats fanns flera demostranter för att protestera mot den danske extremisten.

Svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev laddade upp ett inlägg på sin Instagram där han kritiserade händelsen samt uppmanade Sverige att sätta stopp för koranbränningar.

HAN ÄR TERORIST FÖR OSS, JAG ÄR MUSLIM MEN ALDRIG HAR VARIT EMOT NÅGONS ANNANS RELIGION ALDRIG HAR GJORT SÅNT SOM HAN GÖR MOT NÅGON ANNANS RELIGION, VARFÖR LÅTAR NI HAN GÖRA DET HÄR ? Vi alla borde inte vara tysta, ni kallar oss bröder så visa er respekt för oss

Paludan är partiledare för danska Stram Kurs. Ett parti som för en etnonationalistisk politik, där de bland annat har som huvudfrågor att förbjuda Islam, samt utvisa ”icke-västliga” invandrare. Paludan har mötts av stor kritik världen över, men har vid flera tillfällen fått tillstånd att organisera koranbränningar i Sverige. Detta har uppmärksammats av utländska politiker som kritiserat svenska statens agerande.

Ramzan Kadyrov påstår att svenska politiker finansierat aktionen

Tjetjenska diktatorn Ramzan Kadyrov gjorde ett uttalande om Paludans koranbränning. Han menade att aktionen ska ha finasierats av svenska politiker. Detta skrev han på meddelandetjänsten Telegram:

Det rapporteras att aktionen godkändes av Stockholms myndigheter, men jag är fast övertygad om att denna vidriga handling inte bara godkändes, utan dessutom initierades och bekostades av politiska krafter.

Alla kommer att skörda exakt vad de har sått, och alla som är inblandade i detta vidriga tilltag kommer att drabbas av evig fördömelse. De kommer att förstå det någon gång, men det kommer då att vara för sent. Ni kommer att brinna i helvetet, era jävlar. (översättning via expressen)

Kadyrov har många gånger setts umgås och posera tillsammans med välkända MMA-fighters. Khamzat Chimaev, som är född i Tjetjenien, har vid flera tillfällen besökt Kadyrov. Dock är han långt ifrån den enda. Henry Cejudo, Justin Gaethje och Kamaru Usman har varit hos dikatatorn i Tjetjenien.

Kadyrov har blivit förknippad med tortyr, mord, kidnappning och inskräkning av flertalet männskliga rättigheter.

The post Khamzat Chimaev om Paludans koranbränning – ”Han är terrorist för oss” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy