Under en intervju fick Allstars Khamzat Chimaev frågan om sin relation till Ramzan Kadyrov.

Khamzat Chimaev vill bara möta Kamaru Usman

Under en intervju med Expressen fick Allstars Chimaev frågan om vem han kommer ställas mot härnäst. Allstarsfightern svarade att en match mot den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman är den enda fightern som är aktuell för den obesegrade utövaren.

Anledningen till att den ovannämnda matchen inte bokas in beror på diskussioner angående vikten, enligt Chimaev. Usman har tidigare sagt att han vill se matchen gå i catchvikt. Någonting som UFC-presidenten Dana White har sagt blankt nej till. Chimaev ser det dock som 90% chans att fighten mot Usman faktiskt kommer äga rum.

”Han är president i mitt land”

Chimaev fick även en rak fråga om sin relation till den kontroversiella presidenten Kadyrov. Den obesegrade UFC-stjärnan jämförde Kadyrov med den svenska kungen.

Han är president i mitt land. Det finns kungen i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han (Kadyrov) är president i mitt land och jag respekterar honom. När han kallar mig till att äta middag, så äter jag middag med honom. Om jag åker till USA, och presidenten kallar mig dit, så kommer jag att gå dit och käka med honom.

I samband med Chimaevs svar uppmärksammar UFC-stjärnans team Expressens journalist på att sådana frågor inte ska ställas under intervjun. När Expressen frågade Chimaev hur han såg på Kadyrovs koppling till brott mot mänskliga rättigheter valde Allstars-fighterns team att avbryta intervjun.

Utöver anklagelser om brott mot mänskliga rättigheter har Kayrdov uttryckt stöd för Kreml och Vladimir Putin vid upprepade tillfällen. Kadyrov har även skickat trupper till Ukraina.

Chimaev är obesegrad i så väl UFC som i sin professionella karriär. Hans matchfacit lyder 12-0-0.

The post Khamzat Chimaev om relationen till Ramzan Kadyrov appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela