Nyheter


Khamzat Chimaev ställs istället mot den forne welterviktsmästaren på UFC 294!

Publicerat 11 oktober, 2023

By Sofia GembelDet var inte många timmar sedan som Dana White gick ut med att Paulo Costas skada kunde sätta stopp för det planerade mötet mellan Costa och Khamzat Chimaev på UFC 294.

Nu är det officiellt att Costa inte längre kommer ta plats i buren och slåss mot Chimaev på grund av att läkarna förbjuder Costa att delta. 

Men Chimaev har på väldigt kort notis fått en ersättare, och detta är ingen mindre än den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman!

Med mindre än två veckor kvar till galan hoppar Usman in och tackar ja till den delade huvudmatchen i mellanvikt. Både Chimaev och Usman har tidigare tävlat i weltervikt, men denna gången går de upp en viktklass och landar på 185 pounds (mellanvikt). 

På mindre än 24 timmar har både huvudmatchen och den delade huvudmatchen på UFC 294 ändrats.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Tidigare mästare i weltervikt

2019 var året som Usman mötte Tyron Woodley på UFC 235. Usman besegrade sin motståndare och detta innebar att han även vann titeln i weltervikt.

Han hade vid den tidpunkten redan ett starkt matchfacit på 15-1, och med bältet i sin ägo fortsatte han att besegra de motståndarna som gick in i buren i försök att vinna titeln. 

Usman försvarade bältet och vann över fighters som Gilbert Burns, Colby Covington och Jorge Masvidal. Men för ungefär ett år sedan, ställdes Usman mot Leon Edwards som vann över Usman via KO (huvudspark) och titeln tillhörde nu Edwards. De möttes i en revanschmatch och även denna vann Edwards.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem tror du vinner, Chimaev eller Usman?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Khamzat Chimaev ställs istället mot den forne welterviktsmästaren på UFC 294! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela