Allstars Khamzat Chimaev har uttalat sig om gårdagens koranbränning i Stockholm.

Khamzat Chimaev – ”Ni har ingen respekt för oss”

Chimaev har tidigare uttryckt starkt missnöje över koranbränningar. Bland annat har han och den svensk-danska politikern Rasmus Paludan varit i verbal konflikt med varandra.

Efter gårdagens koranbränning har Chimaev uttryckt ny kritik mot fenomenet. Någonting som han berättade om i en video som publicerades på Allstars-fighterns Instagramkonto.

Salam Aleikum allihopa. Eid Mubarak. Jag såg video idag bara någon försökte bränna koranen. Eller han har bränt koranen idag. I Stockholm. Såg det nyss. Jag var glad, jag vaknade glad idag. Det är en stor dag för oss, för alla muslimer. Sen staten och polisen dom låta göra det här mot oss. Bränna koranen. Jag fattar inte varför dom låter. Om jag eller om någon muslim skulle dra ner en homosexuell flagga eller en svensk flagga eller någonting som ni är stolta över. Om vi drar ner den eller bränner den, då är vi terrorister. När folk gör sådana saker mot oss, jag  vet inte vad det kallas för. För oss är dom terrorister. Vart finns dom rättigheterna för människor som ska vara trygga i Sverige. Hur ska muslimer vara trygga här? Hur ska vi vara stola över det här landet? Som har blivit svenskar och som jobbar här för Sverige och representerar Sverige i hela världen. Vi visar det här lilla landet på kartan och i hela världen. Ni har ingen respekt för oss. Varför har ni inte det?

Chimaev är inte bokad för någon match i nuläget.

”Hur ska vi ha respekt mot polisen”

Vidare kritiserade Chimaev den svenska polisen.

Jag fattar inte. Varför polisen låter göra såhär. Hur ska vi ha respekt mot polisen när polisen göra olagliga saker mot muslimer? Min dag är förstörd. Jag älskar min Gud mer än min mamma. Mer än hela världen. Varför ni inte respektera det? Jag förstår ingenting med det här Sverige. Han som brände koranen, han står där fritt och gör det. Han blir inte häktad, han blir inte stoppad från polisen. En kille som är muslim och försöker stoppa honom, han blir stoppad och häktad. Dom trycker ner killen.

Läsaren kan ta del av Chimaevs video i klippet nedan.

The post Khamzat Chimaev uttalar sig om koranbränningen i Stockholm appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela