Nyheter


Khamzat och Shavkat Rakhmonov munhuggs på sociala medier: ”Att vara en varg…”

Publicerat 3 april, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUnder senare tid har två obesegrade fighters skapt vågor i welterviktsdivisionen och det är Kazakstans Shavkat ”Nomad” Rakhmonov och svensk-tjetjenen Khamzat ”Borz” Chimaev

Hittills har bägge agerat ångvält i divisionen och ingen av de har smakat på förlust ännu. Detta har skapat mycket diskussioner hos fansen om ett potentiellt möte mellan dessa topptalanger.

Än så länge har Shavkat och Khamzat inte talat särskilt mycket om eller med varandra, men ett inlägg på sociala medier ändrade det.

Shakvat postade nyligen ett inlägg på Instagram med texten: ”När någon kallar sig en varg…. det finns vargar hos oss” – med en trolig anspelning på Khamzat vars smeknamn betyder varg. Sedan dess har dock bildtexten raderats. 

Kort därefter la Khamzat upp ett inlägg med vad som kändes som ett indirekt svar till kazaken. 

– Att kallas en varg är mer hedervärt än att vara en schakal i livet, skrev ”Borz”

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kan fortsätta i olika divisioner

Shavkat är rankad på sjätteplats i UFC:s welterviktsdivision och kommer senast från en enastående submissionvinst över Geoff Neal i en våldsam och underhållande match. 

Även om inget är officiellt ryktas ”Nomad” möta fjärderankade Belal Muhammad härnäst. 

Khamzats nästa steg är dock väldigt osäker. Han hade svårigheter med att klara vikten i sin förra match mot Kevin Holland och ryktas vara på väg upp mot mellanviktsklassen. Dock är det samma visa där; inget konkret har annonserats. 

Ett potentiellt möte med Paulo Costa kan vara på väg men ingen har ännu bekräftat de planera. 

Om Khamzat och Shavkat möts så lär det i alla fall inte vara inom en nära framtid. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem hade vunnit i en match mellan Shavkat Rakhmonov och Khamzat Chimaev?

ANNONS

Inlägget Khamzat och Shavkat Rakhmonov munhuggs på sociala medier: ”Att vara en varg…” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela