Nyheter


Khamzat Chimaev öppnar upp om okända ledaren Ramzan Kadyrov: ”Respekterar honom”

Publicerat 27 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUnder en längre tid har den kontroversiella relationen mellan den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev och Tjetjeniens diktator Ramzan Kadyrov var ett hett samtalsämne. 

Khamzat härstammar från Tjetjenien och trots att han flyttat till Sverige har han återvänt till sitt hemland ett flertal gånger. Många gånger har Khamzat synts ihop under uppmärksammade tillfällen med Kadyrov – som är anklagad för bland brott mot mänskliga rättigheter. 

Under ett gamingevent i Sverige fick Expressen en chans att tala med Khamzat och frågade om svenskens relation till Kadyrov. 

– Han är president i mitt land, sade Khamzat Det finns kungen i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han (Kadyrov) är president i mitt land och jag respekterar honom. När han kallar mig till att äta middag, så äter jag middag med honom. Om jag åker till USA, och presidenten kallar mig dit, så kommer jag att gå dit och käka med honom, säger Chimaev samtidigt som MMA-stjärnans team påpekar att de här frågorna inte ska ställas. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Det är värt att nämna att det finns flera risker för tjetjener att uttala sig kritiskt om Kadyrov – även när de lämnat landet. 

Sedan 2009 har ett flertal tjetjener mördats eller dött under misstänksamma omständigheter runtom i Europa, något Maximum Sports har redogjort för tidigare. Det är dock en aspekt, väsentlig för ordentlig journalistik, som Expressen och tidigare TV 4 totalt glömt bort.

Tror fortfarande på match mot forne mästaren 

 

I dagsläget är Khamzats nästa steg i UFC något osäkert. Han har länkats till matcher mot Paulo Costa, före detta titelutmanare i mellanvikt, samt mot den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman.

Khamzat menar på att det troligtvis blir Usman härnäst, trots att UFC:s vd Dana White dementerat uppgifterna om ett möte mellan dem. 

– Det kan bli Usman, 90 procent. Men han pratar om två kilo, han vill inte komma upp två kilo. Dana White pratar om 82 kilo. Vi får se. Det fanns ingen annan match. Det är bara han, säger Chimaev. 

Fansen skriker efter att få se Khamzat tillbaka i UFC och vare sig om det blir mot Usman eller någon annan. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

SLUTRUBRIK

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Khamzat öppnar upp om okända ledaren: ”Respekterar honom” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela