Nyheter


Khamzat sågar Israel Adesanya: ”De vill inte att han ska dö”

Publicerat 25 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageUFC bokar ofta de största matcherna, men för tillfället finns det inga konkreta planer för två av organisationens största stjärnor: det obesegrade svenska fenomenet Khamzat ”Borz” Chimaev och den regerande mellanviktsmästaren Israel ”The Last Stylebender” Adesanya

Khamzat har bokats för welterviktsmatcher i sina senaste möten men har tidigare tävlat i mellanvikt – en division som många ser som bättre lämpad för ”Borz” i längden. 

Nu är Khamzat återigen på stridsstigen och han har Adesanay i sitt sikte, men misstänker att UFC inte vill boka en match mellan de. 

– För Israel finns det ingen – bara jag, sade Khamzat i en video på sin YouTubekanal. Så om du talar om pengar, om du frågar fansen, så vill de se mig och Israel. Jag är en dålig matchning för honom. Alla vet att han kommer förlora titeln. Det är därför de skyddar den killen. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”De är rädda” 

Khamzat menar på att UFC har lagt mycket tid, möda och pengar bakom Adesanya och byggt upp honom som en av organisationens största stjärnor.

Han tror att det är en av de underliggande faktorerna som gjort så att han inte bokats mot Adesanya – inte faktumet att han inte har några segrar i mellanvikt mot topprankat motstånd. 

– Du vet de har byggt upp honom, fortsatte Khamzat. De vill inte förlora honom så fort. Jag hade avslutat honom utan slag, det är därför de är rädda. Sedan är [hans] histora död, du vet? De vill inte att han ska dö. Han kanske tjänar UFC pengar, men det gör jag också, så jag vet inte vad som händer. 

Hur man än vänder och vrider på det så saknar bägge dessa stjärnor motståndare. För tillfället är dessutom alla de fem högst rankade mellanviktarna i UFC bokade för match. 

Det återstår att se vem Khamzat och Adesanya bokas mot härnäst. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Khamzat och Israel Adesanya någonsin kommer mötas? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Khamzat sågar UFC-mästaren: ”De vill inte att han ska dö” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela