Khamzat Chimaev återvänder snart för sin nästa match i UFC. Nu har organisationen släppt en poster inför drabbningen.

”Borz” möter tidigare UFC-mästaren

Till sist blev det klart att Khamzat Chimaev återvänder till buren i juni, senare detta år. UFC:s tidigare mellanviktsmästare Robert Whittaker kommer att vara hans motståndare. Chimaev ligger för närvarande på elfte plats i UFC:s officiella mellanviktsranking, medan Whittaker är rankad som nummer tre. De enda som ligger över dem i rankingen är mästaren Dricus du Plessis samt de före detta mästarna Sean Strickland och Israel Adesanya.

Khamzat Chimaev är obesegrad som MMA-fajter

29-årige ”Borz” är fortfarande obesegrad både i UFC och i sin professionella karriär. Han har vunnit 13 matcher i rad, varav sju har varit under UFC-flaggan. Senast vann Chimaev via majoritetsdom mot den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman, även om fajten ägde rum i mellanviktsdivisionen. Whittaker har haft en 2-2-0-strecka i sina fyra senaste matcher och senast vann han via domslut mot den topprankade Paulo Costa från Brasilien. Whittaker, 33 år gammal, har ett totalt matchfacit på 25-7-0.

De båda utövarna kommer drabba samman med varandra i Saudiarabien på Kingdom Arena. Eventet går av stapeln den fjärde helgen i juni. Kolla in affischen för galan här nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UFC Europe (@ufceurope)

The post Kolla in affischen inför UFC Saudiarabien med Khamzat Chimaev appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela