Nu har både UFC och Majdi Shammas bekräftat att Khamzat Chimaev dragit sig ur UFC Saudiarabien till följd av en sjukdom. Kolla in managerns uttalande här nedan.

Majdi Shammas berättar om Khamzat Chimaevs sjukhusbesök

Enligt Chimaevs manager Shammas tvingas den obesegrade MMA-fajtern Chimaev (13-0) dra sig ur den planerade matchen mot Robert Whittaker. Drabbningen var inbokad för den 22:a juni i Riyadh. Uppgifter som har bekräftats av organisationens president Dana White. Whittaker kommer nu att möta Ikram Aliskerov istället.

Shammas uppger att Chimaev under större delen av träningslägret kämpat med en ihållande sjukdom som inte kunde botas i tid. Han har flera gånger fått uppsöka sjukhus. Sjukdomen har hållits inom teamet, då alla varit fast beslutna att hitta en lösning. Trots att alla tillgängliga alternativ har övervägts noggrant, har teamet nu enats. Enligt Shammas ät det inte är möjligt att fortsätta på detta sätt. Att kliva in i buren utan att vara ordentligt förberedd mot en så formidabel motståndare som Whittaker är enligt Shammas omöjligt.

Detta är ett stort bakslag för Chimaev och hans team. Att få vara huvudnummer på UFC:s första besök i Saudiarabien var en stor ära och något som teamet sett fram emot. Det berättar managern i sitt uttalande Enligt Shammas riktas ett uppriktigt ursäkt till UFC, inklusive organisationens president White och UFC:s övriga matchmakers i form av Mick Maynard, Sean Shelby. Även Hunter Campbell, Saudiarabiens Turki Alalshik och Robert Whittaker med team får en ursäkt av Shammas. Slutligen riktas även en ursäkt till de fans som sett fram emot matchen.

Shammas framhåller att målen förblir desamma och att Chimaev och hans team nu kommer att ta reda på orsaken till problemen. Så snart Chimaev är frisk kommer hans mycket efterlängtade återkomst till oktagonen att bokas om så fort som möjligt.

Kolla in Shammas fullständiga uttalande i länken nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Majdi Shammas (@majdishammas)

The post Managern Majdi Shammas uttalar sig om Khamzat Chimaevs sjukdom appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela