Nyheter


Marlon ”Chito” Vera utmanar forne UFC-mästaren: ”Det är dags”

Publicerat 27 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezEfter att ha förlorat ett domslut i helgens UFC San Antonio så slösade den Ecuadorianska bantamviktaren Marlon ”Chito” Vera ingen tid och utmanade den forne UFC-mästaren Petr Yan direkt! 

Vera tog till sociala medier för att utfärda en offentlig utmaning. 

Yan it’s about time..

— C HT OV E R A (@chitoveraUFC) March 27, 2023

– [Petr] Yan det är dags, skrev Vera. 

Hittills har Yan inte antagit utmaningen offentligt. 

Vera mötte Cory Sandhagen i huvudmatchen på UFC San Antonio i en match vars resultat inte speglar matchbilden. Trots att det blev ett delat domslut så var det Sandhagen som styrde matchen nästan från start till slut och bortsett från ett par bra stunder och en stark sista halvminut hade Vera inte mycket att sätta emot. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Bägge fighters kommer från förluster 

Veras förlust bröt en fyra matcher lång vinstsvit som ”Chito” hade med sig in i helgens möte. 

Yan har å andra sidan ett matchfacit som är extremt missvisande och inte representativt av hur bra han har presterat. 

Ryssen har förlorat tre raka matcher, två av de matcherna är dock via kontroversiella och omtalade delade domslut. I sitt senaste framträdande blev han dock mer eller mindre överkörd av Merab Dvalishvili i fem ronder. 

Sist Yan vann en match var ett solklart och underhållande omslut mot ingen mindre än ovannämnde Sandhagen på UFC 267 i oktober 2021. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Borde Marlon Vera och Petr Yan mötas härnäst? 

ANNONS

Inlägget Marlon ”Chito” Vera utmanar forne UFC-mästaren: ”Det är dags” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy