Nyheter


Megafajten blir av!
Haney möter Lomachenko i maj

Publicerat mars 31, 2023

By Philip Dersén 

Boxningsåret 2023 ser ut att bli ett bra sådant. Nu är det klart att den stora talangen och världsmästaren Devin Haney ställs mot åldrande superstjärnan Vasyl Lomachenko i Las Vegas. Matchen är officiell 

Devin Haney är underbarnet som vid 24-års ålder redan hunnit erövra och försvara sina 4 VM-bälten. Vasyl Lomachenko är veteranen som efter dubbla OS-guld blivit världsmästare i tre olika viktklasser. 

Nu är det officiellt. De två superstjärnorna kommer att drabba samman inne på MGM Grand i Las Vegas den 20:onde maj. 

Haney har VM-titlarna

Devin Haney har sedan proffsdebuten 2015 tagit 29 raka segrar. Efter att ha vunnit WBC:s lättviktstitel redan 2019, hade ett händelserikt fjolår. Med matcher i Melbourne mot George Kambosos Jr lyckades Haney inkassera ytterligare 3 VM-bälten och cementera sin plats i toppen av lättviktsdivisionen.  

Läs mer

Avslöjandet: Därför blir det ingen UFC Sweden i årListan: Här är alla UFC-fighters som gått i pension 2022Guram inför nästa UFC-match: ”Jag får vara mer elak”TV4 sågar Khamzat Chimaev i videoinslag: ”Knähunden”

 

Lomachenko försöker ta sig tillbaka 

Vasyl Lomachenko var för några år sedan uppskriven som kanske hela världens absolut bästa boxare. Med en teknik som slår det mesta, har ukrainaren varit framgångsrik i flera olika viktklasser. Men efter förlusten mot Teofimo Lopez i USA under corona-pandemin, har han varit borta från den största scenen. De tre vinsterna som han tagit efter förlusten, har alla varit utan VM-bälten på spel. 

 

De som lyckats få matchen att bli verklighet är amerikanska bolaget Top Rank där veteranen Bob Arum är den stora promotorn. På den amerikanska marknaden är det ESPN+ som kommer att sälja matchen som Pay-per-view. Ännu är det inte klart om något svenskt mediehus eller streamingtjänst väljer att köpa in matchen. 

Titlarna som står på spel är VM-bältena ifrån organisationerna WBO, WBA, WBC och IBF. På underkortet är det än så länge en annan VM-match på schemat. Nämligen den mellan Junto Nakatani och Andrew Moloney som gör upp om WBO:s Super-flugviktsbälte. 

ANNONS

Inlägget Megafajten blir av! – Haney möter Lomachenko i maj dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela