MMA-världen reagerar på gårdagens gala – ”Fuck the judges!”MMA & UFC NYHETER – SVERIGE

Med UFC 280 i backspegeln kan du ta del av samlade åsikter, intryck och allmäna reaktioner från fans och fighters.

Islam Makhachev besegrar Charles Oliveira

Trots att oddsen låg i Islam Makhachevs favör var spänningen enorm inför matchen mot Charles Oliveira. Arenan blev som lyrisk när de två tågade in till buren. Själva matchbilden var inte långt ifrån förväntan. Makhachev lyckades ta ner Oliveira med relativ enkelhet, men hade i första ronden problem med att hitta ett avslut. ”Do Bronx” höll sig aktiv och försökte hota med sin BJJ, men utan att sätta någon större stress hos Makhachev. Möjligheten för avslut presenterade sig i andra ronden efter att Oliveira åkte i backen, denna gången från ett slag. Makhachev kapitaliserade och det blev början på slutet. Den dagestanska brottningen trädde i kraft och Makhachev stängde stegvis av Oliveiras olika flyktvägar. Till slut kopplade han en armtriangel som blev för mycket, Oliveira klappade. En ny mästare var krönt.

Reaktioner på vinsten kom tätt inpå och folk var imponerade av Makhachevs prestation. Dessutom hyllades Khabib för sin insats i hörnan, en roll han intog mer än en gång under galans gång.

I didn’t see this one coming

— Francis Ngannou (@francis_ngannou) October 22, 2022

Wow Olivera gets submitted! This sport is Wild! And sooo Unpredictable #UFC280

— Cub Swanson (@CubSwanson) October 22, 2022

Great performance to the new champ and great moment for that team!!!#congrats #UFC280

— Jamahal Hill (@JamahalH) October 22, 2022

Let’s gooooooooooooo Islam #UFC280

— KAMARU USMAN (@USMAN84kg) October 22, 2022

Khabib train me please @ufc

— Brian Ortega (@BrianTcity) October 22, 2022

Petr Yan med en hälsning till domarna

Bland de många matcher fansen längtat efter låg Petr Yan vs. Sean O’Malley högt upp på listan. Det vi fick var bra mycket jämnare än många förväntat sig. Båda hade sina stunder, bland annat lyckades O’Malley öppna ett stort jack ovanför Yans högra öga. Yan lyckades dock pressa O’Malley med sin aggresiva stil. Han lyckades ta ned ”Suga” fem gånger samt säkra kontrolltid på över fem minuter under matchens tre ronder. Men trots gedigna instaser från båda uppstod det kontrovers efter att domslutet blivit officiellt. Domarna var oeniga, men vinsten gick till O’Malley. Något som fansen var snabba med att ifrågasätta. De resonerade att Yans kontrolltid och nedtagningar var nog att väga över O’Malleys övertag i significant strikes.

MMA Decisions är en hemsida som samlar poäng från flera stora MMA-sajter. Av 26 journalister gav samtliga vinsten till Yan.

Yan själv var dessutom öppen med sin åsikt om domslutet.

Fuck the judges!

— Petr “No Mercy” Yan (@PetrYanUFC) October 22, 2022

Aljamain Sterling besegrade en skadad TJ Dillashaw

Kvällens co-main var ett bantamviktsmöte med bältet på spel. Aljamain Sterling skulle försvara titeln mot den forne bälteshållaren TJ Dillashaw. Extremt tidigt i matchen syntes det dock att TJ var skadad. Han grimaserade och var uppenbart besvärad av något. Det visade sig vara hans axel som gått ur led. Sterling dikterade matchbilden med relativ enkelhet då TJ inte kunde göra något vidare motstånd med sin vänstra arm. Kraften för att stoppa nedtagningar blev nästintill omöjlig. Men han lyckades överleva hela första ronden. I rondvilan rättades axeln till, men andra ronden han knappt börja innan den hoppade igen. Han rättade själv till den mitt i ronden. Men Sterling lyckades återigen ta ner Dillashaw. Därefter kröp han upp i mount och började mata på med ground and pound. Domaren gick emellan och bröt matchen. Sterling lyckades försvara sin titel för en andra gång.

Dillashaw avslöjade i intervjun efter att skadan inte var något som uppstått under matchen, utan att han kämpat med den i månaderna som ledde upp till sammandrabbningen med Sterling. Han hyllades för sin tuffhet, medans hans hörna kritiserades för att inte ha kastat in handduken.

If I was in TJ’s corner I would throw the towel before the finish #ufc280

— Rafael dos Anjos (@RdosAnjosMMA) October 22, 2022

Tj is wild for that one coming in with 1 arm. Respect but damn bro

— Dominick Reyes (@DomReyes) October 22, 2022

Sterling imponerade på många, men särskilt högljudd var Henry Cejudo som vill vara nästa man att möta Sterling.

Congrats @funkmasterMMA. I’m next #UFC280

— Henry Cejudo (@HenryCejudo) October 22, 2022

Yo @danawhite give me the next title shot! Let’s bring this title back to America

— Henry Cejudo (@HenryCejudo) October 22, 2022

The post MMA-världen reagerar på gårdagens gala – ”Fuck the judges!” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela