Den obesegrade Elwin ”Bazooka” Belezika är en av Sveriges absolut mest intressanta boxningstalanger just nu. Efter att ha kammat hem två guldmedaljer för landslaget har den unge tungviktaren nu ställt in siktet på junior-EM i april.

Den obesegrade tungviktstalangen Elwin ”Bazooka” Belezika. Foto via Instagram: (@hammarbyboxning) och Facebook

Sjuttonårige Elwin ”Bazooka” Belezika har seglat upp som en av svensk boxnings absolut hetaste talanger. Den unge tungviktaren från Stockholm är obesegrad som matchboxare och har redan hunnit göra stor succé i landslaget under året.

Nu är siktet inställt på junior-EM i Bulgarien som går av stapeln i april.

När Frontkick ringer upp ”Bazooka” för att kolla läget inför mästerskapet sitter han på flygplatsen efter helgens landslagsturnering i Litauen.

– Det känns väldigt bra. Jag är trygg och säker i min förmåga i att boxas mot de bästa i Europa. Jag är taggad på att boxas på en högre och högre nivå, säger Belezika.

Under junior-EM kan han gå hela fem matcher om allt går vägen. Han känner sig dock väl förberedd inför utmaningen och efter helgens landslagstävling fortsätter träningen inför mästerskapet.

Hur har EM-träningen sett ut?

– Den är som vanligt med sparring, kondition och styrka, säger Belezika.

Läs också: Bajens braksuccé – på Europas största boxningsturnering

Två guld i landslaget

I början av mars samlade det svenska juniorlandslaget nio boxare och åkte ner på turneringen Brasov Open i Rumänien. Debutanten Belezika vägde in i den tyngsta viktklassen, 92+ kilo, och var den klart starkast lysande stjärnan då han plockade med sig Sveriges enda guldmedalj hem.

Och i helgen var det dags för nästa succé under landslagsturneringen Dan Pozniak som gick av stapeln i Litauen. “Bazooka” vann nämligen guld i turneringen efter en riktig uppvisning i finalen.

Se hela Elwins finalmatch i landslagsturneringen Dan Pozniak här

“Elwin Belezika kan gå hur långt som helst”

Till vardags tävlar den unge tungviktaren för Hammarby boxning där han bland annat vunnit den prestigefyllda turneringen King of the Ring. Han är även trefaldig svensk mästare och har blivit utsedd till Sveriges bästa ungdomsboxare.

Kolla även in: Här är Sveriges 10 bästa boxare – på herrsidan

Bajentränaren Joel Grandell ser stor potential i ”Bazooka” och hittar boxningsmässigt många likheter med tungviktsmästaren Oleksandr Usyk, som är känd för sin rörliga och snabba boxning.

Likt den ukrainska storstjärnan är även Belezika en snabb, hårdslående och pricksäker southpaw. Den sjuttonårige Hammarbyfajtern är dock såklart fortfarande är under utveckling och håller på att forma sin egen stil i viktklassen.

– Belezika kan gå hur långt som helst. Det är få som har samma rörlighet, snabbhet, precision, variation och tempo i supertungvikt som Elwin har. Dessutom är han explosiv och hårdslående med ett intellekt och en taktisk förmåga som är få förunnat. Han har hela paketet och kan gå hur långt som helst med rätt resurser, träning och matchning, säger Hammarbytränaren Grandell till Frontkick.

Frontkickredaktionen önskar Elwin Belezika ett stort lycka till i junior-EM!

The post Möt Elwin ”Bazooka” Belezika – Sveriges nya tungviktshopp appeared first on Frontkick.online.

Dela
Generated by Feedzy