Västerås Fight Club-talangen Alexander Lööf kommer att delta i Cage Warriors första Prize Fighter-turnering och nu står det klart vem han möter i semifinalen.

Lööf kommer att tillsammans med sex andra fighters att delta i en bantamviktsturnering där 50,000 dollar står på spel, över en halv miljon kronor. Inte nog med det, turneringen har även en spinn på tävlingen, där fighters i förhand kan säga hur de kommer att avsluta sin motståndare. Skulle de gissa rätt så får de ytterligare 10,000 dollar per match.

Totalt kan Lööf därmed vinna totalt 70,000 dollar, ca 742 000 kronor om han vinner sina två matcher och dessutom gissar rätt på hur han kommer att vinna. Nyligen stod det klart att Lööf kommer att möta skotten Aidan Stephen i sin första match på Cage Warriors 174 den 20 juli i London, England.

– Ska jag vara ärlig så tackade jag ja till detta, väldigt ovetandes om hur det skulle gå till, berättade Alexander Lööf till Frontkick. Men det jag vet är att det är 50,000 dollar i potten, plus (20,000 dollar) i bonusar och att man kör två matcher på en kväll.

MISSA INTE

Elin Öberg klar för Oktagon MMA 59 i Slovakien
Otto Wallin klar för ny huvudmatch – möter före detta mästaren!
UFC 303: Pereira vs Prochazka – Matchkort och svenska tider

Cage Warriors 174: Alexander Lööf vs Aidan Stephen

En seger för Lööf skulle att cementera hans plats som en av Cage Warriors hetaste talanger och skulle dessutom skriva in honom som organisationens första turneringsvinnare. Han kommer att äntra buren med en vinst i bagaget som han tog hem mot Andrey Tyshchenko på FCR 20 i juni.

Stephen kommer i sin tur att ha två raka domslutsvinster. I sin senaste förlust kom Stephen att förlora mot Lööfs träningskamrat Tobias Harila via knockout i första ronden. Nu är frågan om Lööf kan göra detsamma den 20 juli!

The post Motståndaren klar för Alexander Lööf – inför Cage Warriors-turneringen! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela